Cloud 2381581 960 720

Is het de moeite waard om te vliegen op feestdagen?

maandag 31 december 2018

Niet alle processen kunnen zomaar stopgezet worden als het een feestdag is (was het maar zo'n feest!). Zo ook niet het vliegverkeer. Vlucht-vertraagd.nl was nieuwsgierig naar wat er 10 km in de lucht gebeurt wanneer met Kerst en wanneer de klok 00:00 slaat en wij zochten het voor je uit.

vliegtuig zonsondergang vlucht-vertraagd.nl

Gezelligheid in de cabine

Airlines doen hun best om kerstreizigers zo’n feestelijk mogelijke ervaring te laten beleven tijdens hun vlucht. Het is natuurlijk niet je wens om 10 km in de lucht te zitten terwijl je familie en vrienden cadeaus aan het uitpakken en aan het gourmetten zijn. Airlines voegen daarom kerstfilmtoppers toe aan de entertainmentselectie en serveren speciale kerstmenu’s. Emirates deelt Noel de ijsbeer uit als cadeautje voor de kleinste reizigers en Virgin Atlantic weet leuk in te spelen op de behoeftes van de passagiers gezien het zout en peperstelletje het meest gestolen item in het toestel is, geven zij deze customized set als cadeautje met Kerst. Ook geven zij passagiers die een kersttrui dragen voorrang met boarden (tip!!!).

vuurwerk vogel vlucht-vertraagd.nl


Eerste rang vuurwerkshow

Naast de leuke sfeer in de cabine, is er natuurlijk nog een spektakel te beleven: het vuurwerk! Vuurwerk van bovenaf beschouwen is een hele andere belevenis dan dat je zit vanaf de grond ziet. En vlieg je hoog, hoog in de lucht dan kan je het vuurwerk bewonderen vanaf de tv-schermpjes in het vliegtuig. Maar hecht je veel waarde aan het vieren van Oud & Nieuw, dan raden we je af tijdens de jaarwisseling te reizen, veel airlines doen namelijk helemaal niks tijdens 00:00 en zit je tussen slapende mensen of passagiers die er niks om geven. Helaas!

man op luchthaven vlucht-vertraagd.nl

Vermijd vliegen tijdens de feestdagen

Uit ons mini onderzoek is dus gebleken dat je beter kunt vliegen tijdens Kerst dan met Oud & Nieuw. Of misschien helemaal vliegen vermijden op feestdagen. De decembermaand is een onwijs drukke maand voor vliegverkeer en dat gaat gepaard met vlucht vertragingen en annuleringen. Nu wil sneeuw, mist en storm ook nog eens het roet in het eten gooien in de wintermaanden waardoor je nog verder van huis bent (letterlijk!). Het zou zonde zijn om de mooie tijdens met je familie en vrienden te missen door een stomme vertraging! Toch genoodzaakt om te vliegen tijdens de feestdagen? Lees dan onze tips! De eerste tip kunnen we alvast verklappen: een vertraging of annulering van je vlucht betekent niet alleen maar slecht nieuws: je kunt er misschien je budget voor kerstcadeaus mee verdienen! Als je vlucht namelijk meer dan 3 uur vertraagd is, kun je een vergoeding claimen die oploopt tot €600,- per persoon!

➜ Check je vlucht