IMG 0707

Vliegensvlug door Schotland: hier moet je zijn

zondag 16 december 2018

Als je mensen vraagt naar Schotland dan komen de woorden regenachtig, mysterieus en vriendelijk volk langs. En daar is niks aan gelogen. Gunstig weer is geen garantie, maar dat maakt Schotland juist bijzonder. De donkere wolken geven het land een mysterieus en griezelig gevoel. Wil je zoveel mogelijk halen uit je korte trip? Dan hebben wij drie plaatsen die je sowieso moet bezoeken! Ontdek samen met ons het prachtige Schotland.

edinburgh castle vlucht-vertraagd.nl

Edinburgh – spooky en mysterieus

Trap je trip af met de hoofdstad van Schotland: Edinburg of op z’n Schots-Gaelisch Dùn Èideann, of Embra, Embro, Edinburrie of gewoon lekker op z’n Nederlands: Edinburg, mocht je dat Schotse accentje nog niet onder de knie hebben. De stad straalt alles uit wat je van Schotland verwacht. Een prachtig kasteel op een berg, sombere, maar indrukwekkende gebouwen en straten met flinke hellingen. Ben je een Harry Potter fan? Dan zit je hier op je juiste plek. Op elke hoek van de straat is er wel een Harry Potter fanwinkel te vinden. Er worden iedere dag verschillende soorten wandeltours aangeboden door de stad, zoals spooktochten met spooky verhalen over heksen, moordenaars en doodgravers. Ben je een angsthaas? Geen zorgen, er worden ook Harry Potter-tours aangeboden. Ook super leuk!

the citizen glasgow vlucht-vertraagd.nl

Glasgow – ontdekt het stadsleven

Glasgow is weer een hele andere beleving dan Edinburgh. Hier kom je in aanraking met het uitgaansleven en imposante gebouwen. Een echte stad. Heb je zin om te shoppen? Dan moet je in Buchanan Street zijn. Daar kun je zeker wel slagen. De dag afsluiten met een lekker diner? Dan raden wij The Citizen aan! Het pand is enorm, waar je zowel lekker kunt borrelen als heerlijk Schots kunt eten in de bar & dining rooms. Natuurlijk kunnen de pubs niet ontbreken op je to do list. De barman zal je maar al te graag de lokale biertjes laten proefen!

fort william schotland vlucht-vertraagd.nl

The Highlands – gewoonweg indrukwekkend

The Highlands kunnen natuurlijk niet ontbreken als je Schotland bezoekt. Dacht je een stedentrip te maken? Rijd twee uurtjes verder en je zit aan de rand van de indrukwekkende Hooglanden van Schotland die we je niet willen onthouden. Het gebied rond Fort William is nog maar het begin, maar al enorm indrukwekkend. Rijd via de smalle weggetjes tussen de bergen door, door de Hooglanden. Het uitzicht zal je nooit vervelen. Van groen, naar berg, naar kalme lochs. Ook hier speelt het mysterieuze van Schotland weer op: wat gebeurt daar in die donkere bossen en op de hoge bergen…

fort william schotland highlands vlucht-vertraagd.nl

Pech met je vlucht? Claim je compensatie


Zo kun je in drie dagen drie hele andere kanten van Schotland ontdekken. Tickets naar Edinburgh boeken? Je vliegt er in een uurtje heen en van daaruit kun je overal heenrijden. Toch die vertraging te pakken? Dan kunnen wij je helpen. Als je vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt was, kun je een vergoeding ontvangen van de luchtvaartmaatschappij die je vlucht uitvoerde. Zo kun je €250,- claimen voor je vlucht van of naar Edinburgh. Weet je niet zeker of je in aanmerking komt voor een vergoeding? Je kunt altijd gratis en vrijblijvend je vlucht checken met onze claim calculator.

➜ Check direct je vlucht