Openhaard kerst

Dagje uit in december: neem een bezoekje aan Valkenburg

vrijdag 7 december 2018

Sinterklaas heeft het land verlaten en we laten de Kerstman weer toe in onze harten. De kerstboom mag weer in de woonkamer, de energierekening schiet weer omhoog, want de kerstverlichting mag niet ontbreken in het straatbeeld. Handschoenen aan op de fiets, donker om 16:00 en oliebollenkramen op elke hoek van de straat: welkom winterse decemberdagen, we hebben je niet gemist!Ben jij juist die winterliefhebber en verschijnt er een grote glimlach op je gezicht van alle guren die de winter met zich meebrengt? Dan richten we ons naar jou, want om optimaal te genieten van de winter en/of kerst, hoef je niet ver te reizen. Want wij hebben dé winterstad gewoon in het zuiden van onze eigen landje, namelijk in Valkenburg. Cliché? Jazeker! Maar dat maakt het er niet minder leuk op!

zuurstokken kerst valkenburg vlucht-vertraagd.nl

Sprookjesachtig verlicht

We hoeven je vast niet te vertellen dat er kerstmarkten (zowel bovengronds als ondergronds) te vinden zijn, want daar staat Valkenburg bekend om. Maar wist je ook dat er een heuse Christmas Parade door het centrum van Valkenburg rijdt. Je kunt twee keer in de week sprookjesachtig verlichte praalwagens bewonderen. Wie slim is, gaat op het Walramplein staan, want hier komt de parade zelfs twee keer voorbij!

kerstballen valkenburg vlucht-vertraagd.nl

De smakelijkste kerstwandeling van Nederland

De Route d’Amuse is niet zomaar een wandelroute, maar eentje waar je je buik vol mee kunt eten! Er zijn drie verschillende routes met vijf stopplaatsen waar je een heerlijke amuse krijgt op vertoon van je coupon. De tocht die kan oplopen tot acht kilometer is er in Wandelroute Geel, Blauw en Rood. Met de gele route meander je door Valkenburg langs de Geul. Neem je de blauwe route dan volg je een middeleeuwse route en kom je langs de historische stadspoorten. Met de rode wandelroute vertrek je vanaf het hartje van Valkenburg naar de top van de Cauberg. Alle routes creëren een aardige eetlust, dus goed dat ze gecombineerd zijn met eten!

openhaard kerst vlucht-vertraagd.n

Voor de Grinches onder ons

Wil je juist alles wat met Kerst te maken heeft het liefst vermijden? Ondanks dat Valkenburg de kerststad van Nederland is, kan je net zoals de Grinch naar de hoogste top van Limburg vluchten om al de Kerstfestiviteiten te vermijden. Want op de Cauberg is de prachtige spa Thermae 2000 te vinden. Schud alle stress van 2018 van je af met een duik in het thermale water wat wonderen doet voor je lichaam en geest. Niks schreeuwt meer ontspanning dan met je badjas voor de openhaard met een warme chocolademelk


➜ Check gratis en vrijblijvend je vertraagde of geannuleerde vlucht


Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl