Luchthaven

Verzorging bij een vertraagde of geannuleerde vlucht

donderdag 29 november 2018

De feestdagen zijn in zicht en dat betekent dat veel mensen vrije dagen hebben en op reis gaan om hun familie op te zoeken of lekker te ontspannen op vakantie. Maar helaas liggen vertragingen en annuleringen vooral met deze drukken tijden op de loer en daarom willen we dat je goed voorbereid op reis gaat. Het doel van vakantie is natuurlijk om je stressniveau omlaag te krijgen, niet omhoog!

➜ Check direct gratis en vrijblijvend je vlucht

Verzorging bij een vertraagde vlucht

Steeds meer reizigers zijn op de hoogte van hun passagiersrechten, maar weten lang niet de details van hun rechten. Want naast de compensatie die je ontvangt wanneer je vlucht meer dan 3 uur vertraagd is, heb je ook nog eens recht op extra verzorging. Het is goed om te weten waar je precies recht op hebt, want niet alle airlines zullen dit aanbieden. Wanneer je vlucht vertraagd is heb je recht op eten en verfrissingen in redelijke verhouding tot de wachttijd. Naast een maaltijd en een verfrissing hoort de luchtvaartmaatschappij je twee gratis telefoontjes of de mogelijkheid om een mailtje te versturen aan te bieden.

Verzorging bij een geannuleerde vlucht

In geval van een geannuleerde vlucht kan het voorkomen dat je vervangende vlucht pas de volgende dag vertrekt. In dit geval geldt de bovengenoemde verzorging. Daarnaast moet je luchtvaartmaatschappij hotelaccommodatie voor je regelen en eventueel vervoer hier naartoe. Het is absoluut niet nodig om op een luchthavenbankje de nacht door te brengen.

Niks aangeboden gekregen?

Het komt regelmatig voor dat gedupeerde passagiers zelf eten en drinken kopen en een hotelovernachting boeken. Gelukkig kun je deze kosten allemaal declareren bij de luchtvaartmaatschappij. Zorg wel dat je alle betalingsbewijzenbewijzen goed bewaart! Zonder bonnetjes kunnen de kosten helaas niet worden geclaimd.

luchthaven

Compensatie bij vertraging of annulering

Alle bovengenoemde verzorging staat los van de wettelijke compensatie die luchtvaartmaatschappijen moeten vergoeden. Hier is natuurlijk wel de reden van vertraging of annulering van belang. In geval van een buitengewone omstandigheid (denk hierbij aan extreme weersomstandigheden of een staking op de luchthaven) hoeft de luchtvaartmaatschappij niet uit te keren. De compensatiebedragen hangen af van de bestemming van je vlucht en kan oplopen tot maar liefst €600,- per persoon!Was jouw vlucht vertraagd of geannuleerd en heeft de luchtvaartmaatschappij je helemaal niks aangeboden? Dien dan je claim in bij Vlucht-vertraagd.nl. Wij checken dan of je recht heb op de wettelijke compensatie en declareren je extra kosten!


Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl