Photo 1518770352423 dce09a3d3307

Therapie-eekhoorn uit vliegtuig gezet

vrijdag 12 oktober 2018

Met Dierendag deelden we een lijst met bizarre "huis"-dieren die meemochten op vluchten als emotionele steun. Maar het houdt niet op! Deze week werd er een eekhoorn en haar baasje uit het vliegtuig gezet op een vlucht van Frontier Airlines van Orlando naar Cleveland. Door het incident liep de vlucht twee uur vertraging op, omdat de politie werd ingeschakeld om de vrouw en haar eekhoorn uit het toestel te halen.

Knaagdieren niet toegelaten op vlucht

De vrouw had bij haar boeking vermeld dat ze een therapiedier zou meenemen, maar had niet aangegeven dat het hierbij om een eekhoorn ging. "Knaagdieren, waaronder eekhoorns, worden niet toegelaten op vluchten van Frontier", meldt de airline aan een lokale televisiezender. Op de website van de maatschappij staat specifiek benoemd dat knaagdieren, reptielen, egels en insekten niet worden toegelaten op de vlucht.

Vlucht ontruimt

Toch is het de vrouw gelukt door alle controlepunten heen te komen met haar eekhoorn, want ze kreeg pas in het vliegtuig te horen dat het dier niet meemocht. Ze weigerde vervolgens het toestel te verlaten, waardoor Frontier Airlines genoodzaakt was om de politie erbij te betrekken. Ook weigerde ze mee te gaan met de politie, waardoor het hele toestel ontruimd moest worden. De vrouw werd uiteindelijk per rolstoel het vliegtuig uitgezet. De rest van de passagiers klapten en juichten uit opluchting. De vrouw reageerde hierop door haar middelvinger op te steken naar de crew en passagiers.


Vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt: dien je claim in!

Wist je dat je tot op 2 jaar na je verstoorde vlucht nog een claim kan indienen bij de luchtvaartmaatschappij? Nee? Zoek dan je mailbox nog eens door voor je vluchtnummer en vluchtdatum en wij claimen die compensatie voor je! Je kunt namelijk (afhankelijk van je bestemming) een vergoeding terugkrijgen die oploopt tot €600,- per persoon. Was je vlucht meer dan drie uur vertraagd? Top, check dan snel, gratis en vrijblijvend je vlucht en wij voorzien jou van een eerste advies.

➜ Check je vlucht


Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl