Kangaroo 3690649 960 720

De meest bizarre emotionele support-dieren in het vliegtuig

donderdag 4 oktober 2018

Het is vandaag 4 oktober en dat betekent Dierendag! Bij Vlucht-vertraagd.nl zijn we dol op dieren. Wij hebben dagelijks het gezelschap van Truus en Bibi, een labradoodle en een teckel rondlopen op kantoor die voor veel vreugde en liefde zorgen voor het hele team. En ook wij hebben af en toe wat hulp nodig van onze lieve dierenvrienden om de dag door te komen.

Wanneer je reist met het vliegtuig is het dus mogelijk om je viervoeter mee te nemen als emotionele assistentie wanneer je angst ervaart tijdens de vlucht, maar niet iedereen is zo dol op honden als het Vlucht-vertraagd.nl-team. Daarom hebben we een lijstje samengesteld met de meest bizarre emotionele support-dieren die mee mochten in het vliegtuig. En geloof me... Ze zijn niet allemaal zo wollig en knuffelig als je zou denken...

Daniel Turducken Stinkerbutt

Passagiers Carla Fitzgerald reisde van Charlotte naar Asheville in North Carolina met haar geveerde vriend genaamd Daniel Turducken Stinkerbutt. De PTSS-patiënt ontving een certrificering na een ongeluk met een taxi om haar eend mee te nemen als emotioneel ondersteunend huisdier. Laten we hopen voor haar medepassagiers dat Daniel geen eer aan zijn naam doet.

Mini aapje aan boord

Voordat we aan dit verhaal beginnen: hoe kom je aan een aap als huisdier...? Only in America! Een passagier wilde zijn mini aapje meenemen tijdens de vlucht. Het probleem lag zich niet zo zeer bij het soort dier, maar eerder bij het verkeerde papierwerk waardoor het aapje werd geweigerd op de vlucht en de passagier en het aapje op de no-fly lijst terechtkwamen.

Thanksgiving?

Een passagier op een Delta Air Lines vlucht had het voor elkaar gekregen om de juiste papieren te verkrijgen om zijn kalkoen mee te nemen als emotionele steun tijdens zijn vlucht. De vogel werd zelfs als een VIP behandeld, want hij werd door de luchthaven vervoerd met een rolstoel!

Is dit een vlucht van HOP!

En wanneer het allemaal niet gekker kan worden, doen we er nog een schepje bovenop. Want een passagier heeft ooit haar kangaroo meegenomen op een vlucht en ze droeg hem rond alsof het een baby was.

Het Speciale Assistentiebeleid in onderzoek

Veel airlines zijn hun beleid opnieuw aan het overwegen, omdat passagiers worden beschuldigd van het verleggen van hun grenzen. Er worden steeds meer incidenten gemeld van vluchten die terug naar de gate moesten, omdat de emotionele steun dieren de vlucht verstoorden. Delta heeft de regels al aangescherpt nadat een passagier door een steunhond bijna werd gebeten.


Vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt: dien je claim in!

Wist je dat je tot op 2 jaar na je verstoorde vlucht nog een claim kan indienen bij de luchtvaartmaatschappij? Nee? Zoek dan je mailbox nog eens door voor je vluchtnummer en vluchtdatum en wij claimen die compensatie voor je! Je kunt namelijk (afhankelijk van je bestemming) een vergoeding terugkrijgen die oploopt tot €600,- per persoon. Was je vlucht meer dan drie uur vertraagd? Top, check dan snel, gratis en vrijblijvend je vlucht en wij voorzien jou van een eerste advies.

➜ Check direct of je een vergoeding kunt ontvangen


Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl