Clint mckoy 622642 unsplash

Top 3 aanbevelingen voor wanneer je begin herfst reist

dinsdag 11 september 2018

De zomer is bijna voorbij, wat we helaas onder ogen moeten zien en verder moeten gaan richting de koudere dagen en donkere avonden. De t-shirts en korte broeken kunnen weer ingewisseld voor truien en warme jassen. Als je echter van plan bent nog op zoek te gaan naar de laatste dagen zon, hebben we een paar aanbevelingen voor je:

Reis met een verzekering vanwege de grote hoeveelheden vluchtvertragingen en annuleringen

Ook al is dit eigenlijk een tip voor het hele jaar, de hoeveelheid storingen die zich tijdens de laatste paar weken van de zomer voordoen is nog steeds behoorlijk. Problemen met je reisplannen kunnen betekenen dat je veel geld verspilt door ongebruikte reserveringen. Of omdat je enkele dagen later dan verwacht op je bestemming bent aangekomen. We raden aan een reisverzekering af te sluiten, vooral wanneer je grote afstanden gaat vliegen.

Vermijd vliegen over de Atlantische Oceaan om vluchtannuleringen te voorkomen

Het orkaanseizoen in de Atlantische Oceaan begint officieel in juni en eindigt in november. Tussen eind september en begin oktober is het de slechtste tijd om over de Atlantische Oceaan te vliegen. Orkanen en tropische stormen zorgen voor een groot aantal annuleringen en vertragingen. Als je echt dat dromerige Caribische eiland wilt bezoeken waar je nu al maanden aan denkt, kun je misschien een reis in januari overwegen en ook een tijdje aan de winter ontsnappen.

Boek die vlucht of hotel nog even niet!

Ongeacht je eindbestemming, speel eens een beetje met de data waarop je van plan bent te reizen. Een groot aantal hotels, airlines, rondreizem, cruises etc. verlagen hun prijzen wanneer het hoogseizoen voorbij is. Reis je een week later dan wat je gepland had, dan kan je dat zo'n 20% schelen op vluchten en accommodatie.

Extra: draag je laarsen en jas tijdens het vliegen

Bespaar wat ruimte in je bagage tijdens het vliegen. Vooral als je met low-cost maatschappijen vliegt. Als je bijvoorbeeld een wandeltocht plant, kun je misschien alles wat je nodig hebt in die kleine, door de cabine goedgekeurde rugzak proppen, maar door je enorme wandelschoenen en je dikke jas al aan te doen, bespaar je wat ruimte.

Claim compensatie voor een extra zakcentje

Een laatste aanbeveling! Als je vlucht ooit is vertraagd of geannuleerd en je geen succes hebt gehad met het claimen van je compensatie. Laat ons het voor je regelen. Vlucht-vertraagd.nl is gespecialiseerd in het claimen van compensatie voor vliegtuigpassagiers van wie de vlucht is vertraagd of geannuleerd. We kennen alle in en outs van de branche en we zorgen er graag voor dat je rechten worden gerespecteerd. Het beste van alles is dat onze success fee van 25% van het totale geclaimde bedrag alleen van toepassing is nadat je claim wordt uitbetaald door de luchtvaartmaatschappij.

➜ Check je vlucht


Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl