Aircraft 513641 640

Qantas-passagiers 18 uur vertraagd door agressieve man aan boord

dinsdag 11 september 2018

Een vlucht van Qantas dat onderweg was van Perth naar Londen, moest zaterdag vanwege een agressieve man aan boord terugkeren naar Perth. Hierdoor kwamen de passagiers pas 35 uur later dan gepland aan in Londen.

Qantas-passagiers 18 uur vertraagd door agressieve man aan boord

Het toestel van Qantas was ongeveer twee uur onderweg toen de passagier na een uur lang op de wc te hebben gezeten begon te schreeuwen en te vloeken in de cabine. Volgens ooggetuigen leek het alsof hij andere passagiers zou aanvallen, maar de crew wist hem tot rust te krijgen.

De piloot wilde echter geen risico nemen en besloot de vlucht niet verder te vervolgen naar Londen en keerde terug naar de plaats van vertrek. Daar werd de agressieve man geboeid afgevoerd. Echter, kon de vlucht niet weer direct vertekken, omdat de crew haar uurlimiet dan zou overschrijden. Alle passagiers zijn daarom ondergebracht in hotels.

De passagiers zijn de volgende dag met een vertraging van achttien uur vertrokken richting Londen, een zeventien uur durende vlucht. Er is een onderzoek gestart naar de onruststoker en Qantas heeft hem verbannen op al haar vluchten totdat er uitsluitsel is. Er kan hem een boete worden opgelegd van tienduizenden dollars.

Ontdek jouw compensatie! <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>