EN Zussanna

Er is een staking gepland op de dag van mijn vlucht. Kan ik nu al actie ondernemen? We've got your back

zondag 9 september 2018

Soms gaat niet alles zoals gepland. En wanneer dat gebeurt, kan de reiswereld een flinke uitdaging zijn. Dit moet veranderen, omdat mensen het recht hebben om de ondersteuning te krijgen die ze verdienen en met respect behandeld te worden. Wij zijn er om je te helpen!

Er is een staking gepland op de dag van mijn vlucht. Kan ik nu al actie ondernemen? We've got your back

Hi Zussanna, op de dag van mijn vlucht is een staking van de cabin crew van Ryanair gepland. Ik heb nog niks gehoord van Ryanair of mijn vlucht doorgaat of dat hij wordt geannuleerd. Is er iets wat ik nu al zou kunnen doen?

Zussanna: Ja, zeker! Bij een geplande staking blijft het natuurlijk onzeker tot op de dag van het vertrek van je vlucht of je vlucht op tijd zal vertrekken. Wat je vooraf kan doen is je verdiepen in je passagiersrechten zodat je niet voor verrassingem komt te staan. Daar kunnen wij je uiteraard bij helpen.

Vlucht geannuleerd op de dag van vertrek
Als je vlucht uiteindelijk last minute wordt geannuleerd dan is het belangrijk om te weten dat het de verantwoordelijkheid van Ryanair om een nieuwe vlucht voor je te regelen. Komt deze vervangende vlucht je niet uit, kun je er ook voor kiezen om een refund te krijgen van de kosten van je origineel geboekte ticket.

Vertrekt je vervangende vlucht pas de volgende dag, dan moet Ryanair ook verzorging voor je regelen zoals accommodatie, maaltijden en eventueel vervoer naar de accommodatie. Krijg je dit niet aangeboden en heb je hiervoor zelf moeten betalen? Bewaar dan goed de betalingsbewijzen. Deze kosten kun je achteraf claimen.

Vertraging op de dag van vertrek
Is je vlucht meer dan drie uur vertraagd, dan kun je compensatie claimen bij Ryanair en hier kunnen wij je ook bij helpen. Je kunt namelijk compensatie ontvangen bij een vertraging van drie uur of meer als je vlucht is vertraagd door een staking van het personeel van de luchtvaartmaatschappij. Je vlucht checken? Maak gratis en vrijblijvend gebruik van onze claim calculator en laat je informeren over je vlucht.

Groetjes,

Zussanna van Flight-delayed.co.uk

Zussanna is Claim Specialist voor Flight-delayed.co.uk en is verantwoordelijk voor de dagelijkse processen voor onze Spaanse website.

Verder nog vragen? Leer meer over passagiersrechten hier!