20170905 131459

THE ONES TO FOLLOW: Sofie van Wonderful Wanderings

vrijdag 31 augustus 2018

Deze week staat er weer een nieuw interview voor je klaar met Sofie van Wonderful Wanderings. Een blog beschikbaar in zowel Nederlands áls Engels vol met inspiratie, maar ook zeer nuttige tips hoe je het beste je trips kan plannen zodat je zorgeloos op reis kunt gaan. Ook Sofie stond open voor onze interviewvragen en vertelt ons haar reisplannen en waarom ze nooit met Iberia vliegt.

THE ONES TO FOLLOW: Sofie van Wonderful Wanderings
Je wint de loterij en je kunt nu een volle maand reizen, máár je kan maar naar een continent. Welke kies je?
1.    Reis je naar Azië, Afrika, Europa, Noord-Amerika of Zuid-Amerika?

"Hé, waarom mag ik niet naar Oceanië? :-) Daarvoor zou ik kiezen omdat dat op de planning staat voor volgend jaar, maar toch wel duur is. Van de anderen zou het Noord-Amerika worden. Ik ben er al een paar keer geweest maar er valt nog zoveel te ontdekken en het is echt het perfecte continent om lekker een maand lang te gaan road trippen."

Je mag iemand meenemen op je trip!
2.    Reis je dan toch alleen, met je partner of met vrienden?

"Zeker met mijn partner. Ik vind alleen reizen best fijn, maar zo een hele maand lijkt me wat te lang en het is ook altijd fijn als je je ervaringen met iemand kunt delen."

Woohoo, klaar om te gaan! Maar je vlucht is 4 uur vertraagd (of geannuleerd!)
3.    Worst case scenario: wat is je top tip om jezelf te bezig te houden op de luchthaven als je vlucht vertraagd of geannuleerd is (Netflix download, Spotify reisplaylist, slapen, shoppen etc.)?

"Ik heb steeds mijn laptop bij dus ik zou zelf proberen wat werk te verrichten. Ben je niet zo'n workaholic als ik, dan kan je boek je ook wel wat uren bezig houden :-)"

THE ONES TO FOLLOW: Sofie van Wonderful Wanderings

Gelukkig was dit niet je ergste vluchtvertraging ooit, toch?
4. Mijn ergste vertraging (of annulering) ooit was (of ik heb nooit een vertraagde vlucht gehad!)

"Mijn ergste vluchtvertraging ooit was met Iberia en leidde ertoe dat ik uiteindelijk zelfs niet meer vertrokken ben. Ik had al een enorm zware week gehad toen ik met Iberia van Brussels Airport naar Madrid moest vliegen en dan zo door naar Marrakech. We werden op het vliegtuig gelaten om er dan weer af gehaald te worden: technische problemen.

Heel wat ontbrekende communicatie en gedoe later, besloot ik de reis zo te laten en het als een teken te zien dat ik na die zware week echt een break nodig had. Op dat moment was de vlucht al zolang vertraagd dat ik de keuze had hem gewoon te annuleren, ook daar Iberia mij diezelfde dag niet meer op mijn bestemming kon brengen.

Eens ik alles in orde had gebracht, zijn ze ook nog eens mijn bagage, die al op de vlucht zat, verloren. Dat was de eerste en de laatste keer dat ik bij hen boekte."


Het vliegtuig moet een noodlanding maken en je landt op een onbewoond eiland (ja, de cliché, I know). Wie zit met jou op dat onbewoonde eiland?
5. Ik wil vastzitten op een onbewoond eiland met..

"Mijn vriend :-)"


Oké, eindelijk aangekomen (niet op dat onbewoonde eiland, natuurlijk!) Wat is jouw favoriete reisbestemming?
6. Backpacken of een luxueus hotel?

"Ik ben meer een middle of the road kinda girl, maar toch zeker luxe boven backpacken."

THE ONES TO FOLLOW: Sofie van Wonderful Wanderings

Terugkijkend op alle toffe reizen die je hebt gemaakt, is er eentje het meest memorabel?
7. Mijn favoriete trip ooit was…

"Zuid-Afrika en IJsland. Het landschap en de natuur staat hier centraal en wist ons vanaf de eerste moment te bekoren."


Laten we bloggen over dit avontuur en andere toffe reiservaringen.
8. Mijn blog in een zin gaat over

"Ik heb er een aantal, maar Canada in 2014 springt steeds naar voren. Mijn vriend snowboard al sinds hij klein was en ik had op dat moment nog nooit een wintersportreis gemaakt omwille van mijn hoogtevrees (skiliften? Ik denk het niet!). En toen was daar die kans om samen te werken met een aantal skiresorts in Canada. We maakten er een langere reis van en ik ben enorm blij dat ik toen de kans heb gehad eindelijk mijn vriend zijn passie met hem te delen. Ik nam zelfs ski- en snowboardlessen!"


Dank je wel voor je leuke antwoorden, Sofie! Volgend tripje voor Vlucht-vertraagd? IJsland! Nieuwsgierig geraakt naar haar reizen naar Zuid-Afrika, IJsland en Canada? Check haar blog en Instagram. Wonderful Wanderings staat vol met tips en inspiratie. Benieuwd waar Milka chocolade vandaan komt of wat je allemaal in Danzig, Polen kunt doen? Check ze hier:


Ook zo'n ellendig lange en vervelende vertraging gehad net zoals Sofie? Claim je compensatie! Vertraging door een technisch mankment aan het vliegtuig betekent namelijk dat je recht hebt op compensatie en deze kan oplopen tot €600,- per passagier. Wil je dat wij al het werk voor je uit handen nemen? Check dan snel, gratis en vrijblijvend je vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht via onze claim calculator en wij gaan aan de slag voor je!

➜ Check direct of je in aanmerking komt voor compensatie

Benieuwd naar andere reisinfluencers waarvan wij vinden dat je ze móét volgen? Check onze andere interview van onze THE ONES TO FOLLOW-reeks.