Heb ik recht op compensatie als ik mijn aansluitende vlucht heb gemist? - We've got your back!

maandag 13 augustus 2018

Soms gaat niet alles zoals gepland. En wanneer dat gebeurt, kan de reiswereld een flinke uitdaging zijn. Dit moet veranderen, omdat mensen het recht hebben om de ondersteuning te krijgen die ze verdienen en met respect behandeld te worden. Wij zijn er om je te helpen!

Hi Hanneke, mijn eerste vlucht was minder dan 3 uur vertraagd waardoor ik mijn aansluitende vlucht heb gemist. Heb ik dan recht op compensatie?

Hanneke: Ja zeker! Er wordt naar het totaalplaatje gekeken als het gaat om een vluchtvertraging. Wanneer je je aansluitende vlucht mist door een vertaging van je eerste vlucht, hierdoor wordt omgeboekt naar een nieuwe vlucht en daarmee 3 uur later dan gepland aankomt, dan heb je recht op een vergoeding. Dus ondanks dat je eerste vlucht niet meer dan 3 uur vertraagd is geweest, kan je alsnog in aanmerking komen tot compensatie.

Je krijgt geen vergoeding voor de verloren tijd, wanneer je met je vervangende vlucht met minder dan 3 uur vertraging aankomt op je eindbestemming. Bij een vertraging van je vlucht is het zo dat je ten minste 3 uur vertraagd moet zijn om überhaupt in aanmerking te komen voor compensatie en dan wordt er nog gekeken naar de reden van de vertraging.

Groetjes,

Hanneke van Vlucht-vertraagd.nl


Hanneke is de Senior Claims Specialist/Medior Paralegal van Vlucht-vertraagd.nl en is verantwoordelijk voor de dagelijkse processen voor onze Nederlandse website.

Meer weten over Hanneke? Check haar Linkedin hier.
Vragen? Leer meer over passagiersrechten hier!