Ik mocht niet boarden. Heb ik recht op compensatie? - We've got your back

maandag 6 augustus 2018

Soms gaat niet alles zoals gepland. En wanneer dat gebeurt, kan de reiswereld een flinke uitdaging zijn. Dit moet veranderen, omdat mensen het recht hebben om de ondersteuning te krijgen die ze verdienen en met respect behandeld te worden. Wij zijn er om je te helpen!

Hi Hanneke, toen ik bij de gate arriveerde mocht ik niet boarden, terwijl het vliegtuig er nog stond! Heb ik dan recht op compensatie?

Hanneke: of je in dit geval recht hebt op compensatie hangt af van de exacte situatie. Je hebt recht op een vergoeding als je niet mocht boarden, omdat het vliegtuig overboekt was. Als je bij de gate arriveerde terwijl deze al gesloten was en het vliegtuig er nog stond, maar wel als klaar is om te vertrekken, dan heb je helaas geen recht op compensatie.

Als je wordt geweigerd op de vlucht vanwege een overboekt vliegtuig, heb je altijd recht op een vergoeding die kan oplopen tot €600,- per persoon en een teruggave van het geld van je vliegticket. De hoogte van deze compensatie hangt van de bestemming van je vlucht af.

Ben je gestrand in het buitenland en moet je tijd overbruggen voordat je nieuwe vlucht vertrekt, dan worden ook je maaltijden en eventuele accommodatie plus vervoer vergoed. Dus bewaar je bonnetjes goed, om deze te declareren!

Groetjes,

Hanneke van Vlucht-vertraagd.nl


Hanneke is de Senior Claims Specialist/Medior Paralegal van Vlucht-vertraagd.nl en is verantwoordelijk voor de dagelijkse processen voor onze Nederlandse website.

Meer weten over Hanneke? Check haar Linkedin hier.
Vragen? Leer meer over passagiersrechten hier!