Azure window malta gozo ingestort

THE ONES TO FOLLOW: Lisette van Travellust

woensdag 1 augustus 2018

We hebben kennis gemaakt met tropisch Nederland en het is pas het begin van de zomer, dus dat belooft veel goeds! We moeten toegeven dat we een tikkeltje blij zijn dat de hittegolf voorbij is, want nu hebben we weer lekker alle tijd om achter onze schermen te kruipen en de interviews te lezen van alle fantastische reisbloggers van ons kleine landje te lezen. Deze week maken we kennis met Lisette van Travellust. Lisette neemt je mee op reis en deelt de beste tips met je voor zowel Nederland als prachtige landen binnen en buiten Europa. Lees je mee? Oh! En bekijk gelijk even haar Instagram. Die staat vol met de mooiste foto’s gemaakt over de hele wereld. Aanrader!


Je wint de loterij en je kunt nu een volle maand reizen, máár je kan maar naar een continent. Welke kies je?
1.    Reis je naar Azië, Afrika, Europa, Noord-Amerika of Zuid-Amerika?

"Hoewel Azië mijn favoriet is, is mijn absolute droomreis een bezoek aan Antarctica. Het lijkt me geweldig om vanuit Argentinië op expeditie te gaan naar dit bizarre continent, dat met niets te vergelijken is. Een reis door de VS is ook een goede optie. Daar hangt toch een aardig prijskaartje aan en is natuurlijk perfect als je de loterij hebt gewonnen. Een avontuurlijke road trip langs National Parks zoals Yellowstone en de Grand Canyon lijkt me wel wat. Daarna lekker uitgebreid citytrippen en shoppen in San Francisco en New York. Die laatste is absoluut een van mijn favoriete steden. Natuurlijk moet ik ook nog een gokje wagen in Las Vegas. Ik heb niet voor niets de loterij gewonnen!"

Je mag iemand meenemen op je trip!
2.    Reis je dan toch alleen, met je partner of met vrienden?

"Ik reis veel, maar heb nog nooit in mijn eentje gereisd! Ik vind het veel gezelliger om iemand bij me te hebben. Mijn vriend mijn allerbeste reismaatje. Niet alleen omdat hij het allerleukste gezelschap is, maar ook omdat het in sommige situaties toch fijn is om een stoere man naast je te hebben. Wat een beetje minder leuk is, is dat hij eigenlijk helemaal niet zo erg van reizen houdt. Daarom doen we ook veel dingen los van elkaar. Hij gaat dan een dagje sporten of werken, terwijl ik een waterval ontdek."

Woohoo, klaar om te gaan! Maar je vlucht is 4 uur vertraagd (of geannuleerd!)
3.    Worst case scenario: wat is je top tip om jezelf te bezig te houden op de luchthaven als je vlucht vertraagd of geannuleerd is (Netflix download, Spotify reisplaylist, slapen, shoppen etc.)?


"Ik ben een Netflix addict, dus ik zorg er altijd voor dat ik een leuke serie heb gedownload voordat ik het vliegtuig instap. De tijd gaat nou eenmaal veel sneller op die manier. Natuurlijk kan ik als digital nomad overal waar wifi is mijn werk doen, dus een paar uurtjes vertraging is in dat geval helemaal niet erg. Zo kan ik mijn mail checken of een blog tikken en op die manier mijn tijd nuttig besteden. Lekker fout: een vertraging is voor mij ook een goed excuus om de MacDonalds in te duiken. Mag best soms."

Gelukkig was dit niet je ergste vlucht vertraging ooit, toch?
4. Mijn ergste vertraging (of annulering) ooit was (of ik heb nooit een vertraagde vlucht gehad!)


"Ik moet bekennen dat ik aardig blessed ben tot nu toe, en nooit een enorme vertraging heb gehad. Meer dan 3 a 4 uur zal het niet geweest zijn, maar die keren zat ik helaas wel vast in het vliegtuig, in plaats van op de luchthaven! Ik heb eens 4 uur in een vliegtuig in Toronto vastgestaan wegens een sneeuwstorm. Toen deze eenmaal voorbij was, moest het vliegtuig ook nog ontijsd worden. Vreselijk, want ik had daarna nog een vlucht van 6 uur te gaan. Tijdens een andere vlucht, naar Pisa, kwamen we tijdens het landen in noodweer terecht. Op een gegeven moment stegen we weer, vlogen we nog even rond en konden we eindelijk landen. Bij het taxiën vertelde de piloot dat we in Bologna waren in plaats van Pisa. Blijkbaar was er in Pisa een tornado, er vlogen zelfs er daken door de lucht. Erg vervelend, want onze huurauto stond klaar in Pisa."

THE ONES TO FOLLOW: Lisette van Travellust Vlucht-vertraagd.nl


Het vliegtuig moet een noodlanding maken en je landt op een onbewoond eiland (ja, de cliché, I know). Wie zit met jou op dat onbewoonde eiland?
5. Ik wil vastzitten op een onbewoond eiland met..


"Yes! Ik heb altijd al met Expeditie Robinson willen meedoen, dus dat geeft helemaal niets! Het lijkt me dan ook helemaal top om deze crash te overleven met drie winnaars van Expeditie Robinson. Op die manier weet ik zeker dat we levend van dat eiland afkomen. Ik kies in dat geval voor Boerin Bertie, Carlos en Kay Nambiar. Bertie kan van niets een paleisje maken, zodat we niet tussen de zandvliegen hoeven te slapen. Carlos en Kay zijn absoluut geen straf om naar te kijken. Dat is ook belangrijk, toch?"

Oké, eindelijk aangekomen (niet op dat onbewoonde eiland, natuurlijk!) Wat is jouw favoriete reisbestemming?
6. Backpacken of een luxueus hotel?


"Een mix! Ik denk eigenlijk dat die twee perfect kunnen gaan. Ik reis nog steeds erg avontuurlijk. Met een backpack op de rug, zo min mogelijk bagage, zonder uitgestippeld plan. Ik verkies een lokale bus boven de taxi en eet liever bij een authentiek straatstalletje dan in een sterrenrestaurant. Een hotel boek ik 1 dag van tevoren of op de dag zelf. Maar de accommodaties die ik tegenwoordig boek zijn wel luxer dan vroeger. Toen vond ik het niet erg om in een krakkemikkig hutje van 3 euro per persoon per nacht te slapen, terwijl ik het nu geweldig vind om te overnachten bij unieke accommodaties die net dat beetje extra geven. Een spectaculair uitzicht, een bijzonder interieur of een eigen privézwembad: een gaaf hotel kan mijn reis echt maken. En ja, soms hangt daar een prijskaartje aan, maar gelukkig mag ik voor mijn blog ook de meest gave hotels testen."

Terugkijkend op alle toffe reizen die je hebt gemaakt, is er eentje het meest memorabel?
7. Mijn favoriete trip ooit was…


"Mijn allermooiste reis was mijn allereerste backpackreis, net na het behalen van mijn master. Ik was 4 dagen afgestudeerd, vloog voor het eerst naar Azië om 6 maanden te backpacken met mijn vriend. Er ging een wereld voor me open. We reisden met een budget van 15 euro per dag en genoten van elke seconde. Het gevoel van vrijheid als je voor langere tijd op reis gaat is onbeschrijfelijk. Ook leer je veel over jezelf en over je relatie. Mijn reisverslaving is hier aangewakkerd en deze reis is dan ook de reden waarom ik mijn blog ben gestart."


Laten we bloggen over dit avontuur en andere toffe reiservaringen.
8. Mijn blog in een zin gaat over

"Travellust is een reisblog voor ondernemende reizigers die verliefd zijn op de wereld en niet bang zijn voor het onbekende. Of je nou kiest voor een stedentrip, wereldreis, strandvakantie of avontuurlijke roadtrip: voor elk type reis geef ik je de beste tips, adresjes, routes en must do’s."


Dank je wel voor je leuke antwoorden, Lisette! Je vertragingstijd vullen met wat een lekker menuutje van de McDonald’s is natuurlijk nooit een straf. We zijn geïnspireerd geraakt door je verhalen en we blijven zeker je mooie blogs volgen. Wil je weten waar Lisette van Travellust over schrijft? Neem dan zeker een kijkje op haar blog!

Erg Chebbi: overnachten in de woestijn in Marokko

Deze 12 dingen moet je absoluut zien en doen in Tel Aviv

Doen in Nijmegen: 7 leuke (en trendy) tips voor in de zomer!

We zullen je nooit verlaten zonder dat we een tip van Vlucht-vertraagd.nl met je te delen: wil je je volgende vakantie laten “financieren” door de luchtvaartmaatschappij? Dat kan! Want jouw vlucht vertraging, annulering of overboeking levert geld op! Heb je in de afgelopen 2 jaar een vertraging opgelopen van 3 uur of langer? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een vergoeding de kan oplopen tot 600 euro per persoon! Daar kun je ook flink wat McDonald’s menu’s voor halen ;) Check gratis en vrijblijvend je vlucht via onze claim calculator!