Netherlands 272474 960 720

7 redenen waarom je een bezoekje moet brengen aan Haarlem (als je dat nog niet hebt gedaan)

dinsdag 31 juli 2018

De zomerperiode is de tijd om lekker de zon en rust op te zoeken, tropische bestemmingen te ontdekken en nieuwe cocktails proeven aan de boulevard van een prachtig wit strand. Maar laten we ook even een momentje nemen om de pareltjes van ons eigen land in het zonnetje te zetten, want we hebben in Nederland toch echt eens een daadwerkelijke zomer met deze lekkere temperaturen!

Daarom vonden we het een goed idee om 7 redenen te benoemen waarom je richting Haarlem moet reizen. Ken je de stad al? Nog een bezoekje kan zeker niet kwaad met de nieuwe DAKKAS midden in de stad met een adembenemend uitzicht.

Dit zijn de 7 dingen wat Haarlem zo leuk maakt:

  1. Muziek - Poppodium het Patronaat zorgt dagelijks voor goede entertainment. De grote zaal houdt circa 950 bezoekers, de kleine 300 en het heeft een super gezellig muziekcafé. Jaarlijks vindt er ook het populaire Bevrijdingspop plaats op 5 mei. Het festival is een leuke viering van onze vrijheid wat onder de aandacht wordt gebracht door middel van muziek en cultuur. Haarlem heeft ontzettend veel andere muzikale evenementen zoals Haarlem Jazz & More en er zijn genoeg cafés te vinden waar live muziek wordt gespeeld.

  2. Zon, zee en strand - In de stad is het schattige stadstrand de Oerkap te vinden waar je terecht kan voor hun eigen superbier: een zomers biertje genaamd PEKERO. Net buiten Haarlem vind je Bloemendaal aan Zee. Een heerlijk strand met de leukste strandpaviljoens zoals Woodstock’69, Republiek en Beachclub Vroeger.

  3. De Gouden Straatjes - Haarlem is rijk aan geschiedenis en dat is ook zeker te zien in het centrum. In de Gouden Eeuw was Haarlem het centrum om handel te drijven en inkopen te doen en dat kan je nog prima in de 21e eeuw, want je kunt er erg goed winkelen. De stad kent pittoreske straatjes en unieke boetiekjes.

  4. Gastronomisch plezier - Een dagje Haarlem is niet compleet zonder een lekker hapje eten. Zoals we al zeiden is De DAKKAS the place to be in Haarlem voor een ontbijtje, lunch, taart (!!!), borrel of een diner. Het groene horecapaviljoen bovenop een parkeergarage zorgt voor heel wat animo deze zomer. Last van hoogtevrees? De binnenstad van Haarlem biedt natuurlijk ook eindeloos veel eetplezier. De nieuwe hotspot Kadetje van Edje, een biologische broodjesbar, is er eentje van!
    7 redenen waarom je een bezoekje moet nemen aan Haarlem (als je dat nog niet hebt gedaan)
  5. Haarlemse rondvaart - Niet alleen Amsterdam heeft leuke rondvaarten, ook in Haarlem kijk je je ogen uit vanuit de grachten. Via de rivier Spaarne kom je langs historische hofjes en prachtige grachtenpanden. Waan je een uurtje in oud Holland vanaf het water.

  6. Wandelen - Landgoed Elswout heeft een groot uitgestrekt gebied met mooie wandelpaden. Het landgoed zelf is prachtig om te zien en je kunt er makkelijk een dag lang rondwandelen. Ook de Kennemerduinen is ook een mooi gebied om te bewandelen - bossen, meertjes en zandduinen en als je mazzel hebt zie je zelf wat wilde herten!

  7. Vakantiehuisjes aan zee - Wil je de rust opzoeken dan kun je bij Bloemendaal aan Zee luxe huisjes huren voor de ultieme ontspanning. Toch nog een beetje vakantiegevoel in eigen land en je hoeft het strand niet te verlaten, want je hebt alles in de buurt. Zelfs een supermarkt!

Vakantie in eigen land kan ook heerlijk zijn. Zet Haarlem op je 'to go' lijst en blijf ons blog volgen voor meer steden in eigen land. Geen vakantie in eigen land? Maar wees voorbereid op vertragingen en annuleringen. Ben je vertraagd, dan zijn wij er om te helpen.

➜ Check je vlucht