Omgeboekte vlucht? Zo krijg jij je geld terug!

zondag 29 juli 2018

Wist jij wanneer je vlucht omgeboekt wordt naar een ander tijdstip of dag, dat je dan geld terug kan krijgen van de luchtvaartmaatschappij? Nee? Dat is ook niet heel gek, want slechts 15% van de reizigers is op de hoogte hiervan terwijl het toch echt in de wet is vastgelegd. Jouw rechten als passagier zijn beschermd in de Europese Verordening 261/2004.

Ook jouw omgeboekte vlucht kan in veel gevallen geld opleveren en dat maakt de frustratie al wat dragelijker. Natuurlijk is niets zo makkelijk als gezegd, want met zulk goed nieuws moet er wel een addertje over het gras zitten, toch? Een addertje willen we het niet noemen, maar jouw omgeboekte vlucht moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor deze compensatie. Er is sprake van een omgeboekte vlucht wanneer je wel je bestemming hebt bereikt alleen:

  • de luchtvaartmaatschappij heeft het vluchtnummer veranderd;

  • je vliegt met een andere airline;

  • je vliegt via een andere route

Wanneer de luchtvaartmaatschappij je heeft omgeboekt kun je voor twee opties kiezen:

  • wanneer de vlucht die je geboekt wel vliegt, maar zonder jou dan heb je te maken met een instapweigering;

  • wanneer de vlucht die je geboekt hebt niet vlieg dan heb je te maken met een annulering


Ben je omgeboekt naar een nieuwe vlucht, omdat je vlucht geannuleerd was, dan moet je minstens 2 uur later aankomen op je eindbestemming of 1 uur eerder, om je compensatie te kunnen claimen.

Wanneer ben je geïnformeerd over je omboeking?

Ook een voorwaarde waar je aan moet voldoen is de periode waarin je bent geïnformeerd over je omboeking. Airlines mogen namelijk tot op 2 weken van vertrek jouw geboekte vlucht zonder consequenties nog wijzigen. Gebeurt dit binnen 2 weken voor vertrek, dan kom je in aanmerking voor compensatie.

Op hoeveel compensatie heb ik recht voor mijn omgeboekte vlucht?

Al het bovenstaande aangevinkt? Mooi! Dan komen we bij het leuke gedeelte van de wetgeving, namelijk de hoogte van de compensatie. De hoogte van je compensatie hangt samen met het aantal kilometers van de vlucht. Dus niet de duur van je vertraging. Dit zijn vaste bedragen gekoppeld aan het aantal kilometers.

Vlucht-vertraagd.nl gaat voor je aan de slag!

Je leest vast dit artikel, omdat je geen flauw idee hebt waar je moet beginnen. Dat is ook niet heel gek! Het is een lastig proces en omdat alles volgens de Europese wetgeving gaat, heb je ook nog eens te maken met veel juridische termen. Maar daar schieten wij te hulp! Het mooie aan onze service is, is dat wij al het werk voor je uit handen nemen. We werken op basis van no cure no pay wat inhoudt dat je ons alleen 25% van je compensatie betaald als we succes boeken. Vinden we dat de airline terecht afwijzen en moeten we je dossier sluiten, dan doen wij dit kosteloos!

Zo dien je je claim in

Denk je dat na het lezen van dit artikel in aanmerking komt voor compensatie? Of twijfel je juist of je wel geld terug kan krijgen? Geen probleem! Je kunt altijd vrijblijvend je vlucht checken via onze vlucht calculator. Op basis van ons advies, kan je je claim indienen! Easy!

➜ Check je vlucht