Kinderen op vluchten - geboortes, bange passagiers en het gummy beer liedje

vrijdag 27 juli 2018

Kinderen en vliegtuigen gaan niet altijd goed samen, maar dat ligt natuurlijk niet altijd aan de ouders. Vliegtuigen zijn gewoon niet de beste fit voor kinderen. Want het is natuurlijk super saai! En wij maken ons ook wel eens schuldig aan irritaties in het vliegtuig vanwege blèrende kinderen of als er tegen je stoel wordt geschopt. Ondanks de frustratie, levert reizen met kinderen een paar goede verhalen op en die delen we graag met je. Lees je verder?

Kinderen op vluchten - geboortes, bange passagiers en het gummy beer liedje
Bron: Lufthansa

“We’re going down!”

Op een vlucht naar Orlando heeft een enthousiast kind een medepassagiers tot waanzin gedreven. Het kleine meisje genoot van haar eerste vlucht ooit samen met haar stiefvader. Op het moment dat het vliegtuig opsteeg schreeuwde het meisje uit enthousiasme “we’re going down! We’re going down!” Helaas zat er voor haar een angstige oudere dame, die ook voor het eerst vloog. Door de opmerking van het kleine meisje raakte ze in de war en begon haar stoel strak vast te grijpen terwijl haar man haar probeerde te kalmeren. Sommige eerste vluchtervaringen zijn beter dan de andere..

Non stop hitjes

Op een lange vlucht van Amsterdam naar Toronto werden de grenzen van passagiers getest toen een jonge passagiers obsessief naar het “gummy beer liedje” luisterde. Heb je nog nooit van het liedje gehoord, beluister hem dan hier. Je kunt ons vertrouwen wanneer we zeggen dat het niet ons eerste keuze zou zijn om op repeat te luisteren op een lange vlucht. Veel passagiers klaagden, maar de moeder van de fan wilde het nummer niet afzetten. Uiteindelijk moest de co-piloot er zich mee bemoeien door te dreigen met een noodlanding als de moeder haar kind geen koptelefoon gaf.

Kinderen op vluchten - geboortes, bange passagiers en het gummy beer liedje|
Bron: Woman's Day

Een zware dag op de werkvloer

Een vlucht van American Airlines van Haïti naar New York is geland met meer passagiers dan het toestel mee vertrok. Tijdens de vlucht werd er namelijk een kindje geboren! De vrouw was 6 maanden zwanger toen op de vlucht stapte. Met assistentie van de crew en een dokter die toevallig op de vlucht zat, kon de vrouw gezond en wel haar baby op de wereld brengen. Dat wordt een heel leuk verhaal voor wanneer het kindje ouder is!