Mijn vlucht was vertraagd of geannuleerd door een staking. Kom ik in aanmerking voor compensatie? - We’ve got your back!

dinsdag 24 juli 2018

Soms gaat niet alles zoals gepland. En wanneer dat gebeurt, kan de reiswereld een flinke uitdaging zijn. Dit moet veranderen, omdat mensen het recht hebben om de ondersteuning te krijgen die ze verdienen en met respect behandeld te worden. Wij zijn er om je te helpen!

Mijn vlucht was vertraagd of geannuleerd door een staking. Kom ik in aanmerking voor compensatie? - We’ve got your back!

Hi Hanneke, ik overweeg mijn claim in te dienen bij Vlucht-vertraagd.nl, maar ik weet niet zeker of ik in aanmerking kom voor compensatie vanwege een staking.

In sommige gevallen heb je recht op compensatie vanwege een staking. Maar de airline is niet verplicht je te compenseren voor een annulering vanwege een staking wanneer:

  • De airline je 14 dagen van te voren heeft ingelicht over de annulering

  • De airline je tussen 14 en 7 dagen heeft geïnformeerd en je een vervangende vlucht heeft aangeboden. De vervangende vlucht moet met minder dan 4 uur vertraging dan je initiële vlucht zou aankomen

  • De airline je binnen 7 dagen heeft geïnformeerd over de annulering en je een vervangende vlucht aangeboden hebt gekregen waarmee je niet met een vertraging van meer dan 2 uur bent aangekomen of niet meer dan 1 uur eerder dan je initiële vlucht


Is dit niet het geval? Dan heb je recht op compensatie!

Volgens de Europese Verordening 261/2004 kan je compensatie claimen voor je vertraagde of geannuleerde vlucht als de staking van het personeel van de luchtvaartmaatschappij is geweest. Als het een staking van een andere organisatie is geweest, bijvoorbeeld bagageafhandelaars of luchtverkeersleiding, dan is het een grijs gebied. Waarschijnlijk is er een gerechtelijke procedure vereist om te beslissen over de specifieke omstandigheden van je zaak.

Twijfel je? Check dan gratis en vrijblijvend je vlucht met onze claim calculator!

Groetjes,

Hanneke van Vlucht-vertraagd.nl


Hanneke is de Senior Claims Specialist/Medior Paralegal van Vlucht-vertraagd.nl en is verantwoordelijk voor de dagelijkse processen voor onze Nederlandse website.

Meer weten over Hanneke? Check haar Linkedin hier.

Vragen? Leer meer over passagiersrechten hier!