Logomoderne hippies

THE ONES TO FOLLOW: Zoë van Moderne Hippies

dinsdag 17 juli 2018

Hi! Welkom terug op onze wekelijkse blog: THE ONES TO FOLLOW. Wij vinden dat je echt een kijkje moet nemen op de blog en het Instagramaccount van Zoë van Moderne Hippies. Inspiratie overload! Ze schrijft samen met haar community die vanuit Moderne Hippies is ontstaan, onder meer over hotspots, reizen, natuurlijke/biologische cosmetica, bohemian/duurzame mode, gezond eten, kunst en cultuur. Daarnaast heeft ze een Engeltalig YouTubekanaal Professional Wild Child (+ Instagram!). Lees je verder voor haar interview?

THE ONES TO FOLLOW: Zoë van Moderne Hippies

Je wint de loterij en je kunt nu een volle maand reizen, máár je kan maar naar een continent. Welke kies je?

1. Reis je naar Azië, Afrika, Europa, Noord-Amerika of Zuid-Amerika?

"Afrikaaaa! Sinds ik in 2010 in Zuid-Afrika heb gewoond, ben ik Afrika-verslaafd geworden. Ik heb ooit gehoord, dat het eerste ‘grote avontuur’ wat je aangaat als je jong bent, het continent is waar je altijd een grote zwak voor zal blijven houden. Naar welk ander continent ik ook ga, Afrika heeft ‘het’ voor mij."

Je mag iemand meenemen op je trip!

2. Reis je dan toch alleen, met je partner of met vrienden?

"Neee, absoluut met m’n partner, familie of vrienden! Ik heb – mede door m’n werk – inmiddels zoveel moois mogen zien van de wereld, maar het allermooist vind ik toch om die momenten te delen met de mensen die ik lief heb."

Woohoo, klaar om te gaan! Maar je vlucht is 4 uur vertraagd (of geannuleerd!)

3.  Worst case scenario: wat is je top tip om jezelf te bezig te houden op de luchthaven als je vlucht vertraagd of geannuleerd is (Netflix download, Spotify reisplaylist, slapen, shoppen etc.)?

"Ik ben zo’n type dat gek is op luchthavens, hoe vaak ik er ook kom. Ik houd er enorm van om tijdens de uren voor m’n vlucht m’n laptop open te slaan en een productief uurtje te hebben. Op dit soort momenten heb ik m’n beste artikelen geschreven. Dus als ik vertraging heb, blijf ik gerust nog een uurtje of wat langer doorwerken – geen probleem! Verder vind ik het super fijn om boeken te luisteren, dus zou ik de app Audible aanraden en een paar inspirerende boeken downloaden. Altijd inspirerende food for thought op die manier."

Gelukkig was dit niet je ergste vlucht vertraging ooit, toch?

4. Mijn ergste vertraging (of annulering) ooit was (of ik heb nooit een vertraagde vlucht gehad!)

"Tijdens de eerste ‘grote reis’ naar Amerika, toen ik 12 was, en zo’n acht uur op het vliegveld in New York heb moeten wachten."

Het vliegtuig moet een noodlanding maken en je landt op een onbewoond eiland (ja, de cliché, I know). Wie zit met jou op dat onbewoonde eiland?

5. Ik wil vastzitten op een onbewoond eiland met..

"Eckhart Tolle. Mooi moment om compleet ‘in the now’ te leven en goede gesprekken over het leven te hebben ;)!"

Oké, eindelijk aangekomen (niet op dat onbewoonde eiland, natuurlijk!) Wat is jouw favoriete reisbestemming?

6. Backpacken of een luxueus hotel?

"Inmiddels een luxueus hotel, maar ik vind het geen probleem om m’n backpack mee te nemen ;)!"

Terugkijkend op alle toffe reizen die je hebt gemaakt, is er eentje het meest memorabel?

7. Mijn favoriete trip ooit was…  

"Toen ik in 2010 in Zuid-Afrika woonde, maakte ik bijna wekelijks een toffe trip. Een daarvan ging naar de Cederbergen. In Zuid-Afrika leven en wonen, maar deze trip bij uitstek, blijft een van m’n favoriete trips ooit."

Laten we bloggen over dit avontuur en andere toffe reiservaringen.

8. Mijn blog in een zin gaat over…

"We maakten een road trip, verbleven in een schattig hostel in the middle of nowhere en maakten een 9-uur durende hike. Door dit avontuur veranderde m’n hele visie in wat voor type levensstijl je óók kunt hebben. Ik besloot naar een levensstijl toe te werken waarin ik nog meer van de wereld kon zien en altijd nieuwe avonturen kon beleven – dat is gelukt ;)!"

Dank je wel, Zoë, dat we even een kijkje in je leven mochten nemen! Wil je meer weten over Zoë en haar imperium aan inspiratie? Check haar Instagram, @modernehippies en vergeet niet een kijkje te nemen op haar blog, Moderne Hippies. Zeker de moeite waard!

7 x Hippie Hotspots op Mallorca

Wat moet je (niet) meenemen als je gaat backpacken?

Report // Ik overnachtte op een vulkaan in Nicaragua

Heb je ook een vertraging gehad met je vlucht, misschien niet van 8 uur lang zoals Zoë, check dan of je compensatie kan claimen bij de luchtvaartmaatschappij. Wij helpen je daar natuurlijk graag mee!

➜ Check je vlucht