Cyprus 3184019 960 720

Beste vakantiebestemmingen voor families

zondag 15 juli 2018

De perfecte familievakantie kan flink wat planning met zich meebrengen. Het eerste dilemma: waar zullen we heen!? Vakantiegangers die met hun kinderen op reizen, weten dat niet iedere bestemming geschikt is voor de kids. Kinderen hebben andere behoeftes en zijn wellicht niet geïnteresseerd in 500 jaar oude monumenten die je hen heel graag wil laten zien. Maar alle hoop is nog niet verloren als je zoekt naar een leuke bestemming voor zowel jij als volwassene en als voor je kinderen. Vlucht-vertraagd.nl is opzoek gegaan naar de leukste bestemmingen geschikt voor kinderen en waar jij je ook niet zal vervelen. Hopelijk helpt deze lijst je met het kiezen van een leuke vakantiebestemming!

Beste vakantiebestemmingen voor families

Schotland

Hoewel Schotland nu niet je ideale zon, zee, strandvakantie representeert, is het wel een hele interessante bestemming voor je familievakantie. Kinderen hebben een rijke fantasie en dat kom je in Schotland haast te kort: kasteelruïnes, kerkers, draken en adembenemende landschappen. Schotland heeft genoeg te bieden voor jong en oud. Je kinderen kunnen zich dan een land voorstellen waarin vikingen over deze landen regeerden. Er zijn genoeg stranden waar je met je gezin heen kunt, maar het water kan een beetje fris zijn!

Beste vakantiebestemmingen voor families

Noorwegen

Dit Scandinavische land is ondergedompeld in creatieve speeltuinen en interactieve musea voor jongere kinderen. Perfect als je een actieve vakantiebestemming zoekt. Noorwegen biedt je fantastische hikes, kajakken, vissen, prachtige treinritten en boottripjes naar schattige stadjes. Zijn je kinderen echte durfals? Noorwegen heeft genoeg parken met spannende rollercoasters en heeft mooie aquariums en andere kindvriendelijke activiteiten.

Beste vakantiebestemmingen voor families

Ierland

Ierland is enorm bekend geworden sinds het de filmlocatie voor Game of Thrones en Star Wars is geworden. Maar de natuur is gelukkig nog niet bedorven door het toenemende toerisme. De buitenaardse landschappen en dramatische kasteelruïnes maken Ierland om veel als dezelfde redenen als Schotland een leuke gezinsbestemming.

Beste vakantiebestemmingen voor families

Frankrijk

Het beste eten, prachtige stranden en majestueuze bergen wachten allemaal op jou en je familie in het zonnige Frankrijk. Frankrijk heeft de perfecte combinatie van cultuur, geschiedenis en mooie landschappen. Kinderen misschien niet zo geïnteresseerd zijn in het culturele aspect van Frankrijk, maar ze kunnen vast geen nee zeggen tegen skieën op de Franse Alpen of spelen op de stranden.

Beste vakantiebestemmingen voor families

Portugal

Portugal heeft maar liefst 14 plekken op de UNESCO World’s Herritage lijst en maak het dus een ideaal land om te bezoeken met je gezin. Naast de geweldige kastelen en forten, staat Portugal bekend om zijn mooie kustlijnen. Iedereen in de familie zal niks tegen een dagje strand hebben, toch?

Beste vakantiebestemmingen voor families

Slovenië

In Slovenië kun je overal gemakkelijk komen. Je kunt vanaf Ljubljana (de hoofdstad) overal in het land in twee uur heen reizen. Hierdoor kun je makkelijk met je kinderen naar verschillende activiteiten reizen zoals bijvoorbeeld Lake Bled: ondergrondse grotten en kastelen op toppen van heuvels. Genoeg te doen met je familie!

Beste vakantiebestemmingen voor families

Griekenland

Door de rijke geschiedenis is Griekenland al een must see voor iedereen, maar ook een heel leuk land om te bezoeken met je familie. Heerlijk eten met prachtig uitzicht, tempels en zoveel meer maakt Griekenland zeker een bezoekje waard. Sport en geschiedenis liefhebber? Doe mee aan de Olympische games! Een workout waar iedereen aan mee kan doen.

Beste vakantiebestemmingen voor families

Cyprus

Je kijkt je ogen uit op dit eiland: oude ruïnes, bergen, stranden en genoeg aan natuurlijke schoonheid en er is genoeg te doen voor de kinderen. Cyprus heeft pretparken, dierentuinen, waterparken, musea en activiteitencentra (zoals paardrijden etc.). De Cyprianen zorgen ervoor dat de vakanties kindvriendelijk zijn waar nodig!

Tip van Vlucht-vertraagd.nl

Hopelijk heb je genoeg inspiratie opgedaan door het lezen van deze blog en kun je een geweldige vakantie voor jou en je kinderen boeken. Maar hoe je reist is net zo belangrijk! Reis je per vliegtuig, zorg dan dat je op de hoogte bent van je passagiersrechten! Heb je vertraging met je vlucht gehad? Dan kan je een flinke compensatie claimen. Check gratis en vrijblijvend je vlucht via ons claim calculator!