Photo 10 06 2018 16 52 42 e1530545031532

THE ONES TO FOLLOW: Milou van Explorista

dinsdag 10 juli 2018

Om deze serie van THE ONES TO FOLLOW af te trappen, starten we deze ronde aan interviews met Milou van Roon van Explorista. Een reisverslaafde met een andere kijk op de wereld die zij meer dan graag met ons wil delen!

Milou was bereid een paar vragen te beantwoorden tussen het fulltime reizen door (bedankt, Milou! We zijn totáál niet jaloers hoor…) en daarnaast heeft ze ook nog een contentagency on the side. Ben je opzoek naar inspiratie voor je volgende trip of wil je je voor even wanen in het buitenland in je eigen huiskamer zoek dan niet verder en lees haar interview!

Je wint de loterij en je kunt nu een volle maand reizen, máár je kan maar naar een continent. Welke kies je?

Reis je naar Azië, Afrika, Europa, Noord-Amerika of Zuid-Amerika?

Als ik de loterij zou winnen dan zou ik denk ik een super luxe safari gaan doen in Afrika, haha. Oh, en daarna gorilla’s zien! Dat is echt super duur. Dat combineren met een paar dagen op het tropische Zanzibar in een luxe resort lijkt me een goed idee voor het uitgeven van het loterijgeld. Een maand is niet zo heel lang, dus ik wil dat geld op een zo’n slim mogelijke manier uitgeven ;-)”

Je mag iemand meenemen op je trip!

Reis je dan toch alleen, met je partner of met vrienden?

“Het liefst reis ik met mijn vriend, want reizen is gewoon leuker met hem naast me. Maar ik vind het ook niet erg om met vrienden te gaan. Een safari in je eentje lijkt me een beetje eenzaam.”

Woohoo, klaar om te gaan! Maar je vlucht is 4 uur vertraagd (of geannuleerd!)

Worst case scenario: wat is je top tip om jezelf te bezig te houden op de luchthaven als je vlucht vertraagd of geannuleerd is (Netflix download, Spotify reisplaylist, slapen, shoppen etc.)?

“Werken, haha. Klinkt dat heel treurig? Mijn blog is niet alleen mijn werk maar ook mijn grootste hobby, dus ik schrijf vaak een blogpost of bewerk wat foto’s terwijl ik op mijn vlucht wacht.”

Gelukkig was dit niet je ergste vlucht vertraging ooit, toch?

Mijn ergste vertraging (of annulering) ooit was (of ik heb nooit een vertraagde vlucht gehad!)

“Mijn ergste vertraging was maar iets van vier of vijf uur, maar daardoor miste ik wel mijn overstap in de Verenigde Staten waardoor ik uiteindelijk 24 uur onderweg ben geweest.”

Het vliegtuig moet een noodlanding maken en je landt op een onbewoond eiland (ja, de cliché, I know). Wie zit met jou op dat onbewoonde eiland?

Ik wil vastzitten op een onbewoond eiland met..

“Bear Grylls. Hij lijkt me wel een handige partner op zo’n eiland, zo lang ik maar niet in een kameel hoef te slapen, of slangenbloed hoef te drinken, of zo.”

Oké, eindelijk aangekomen (niet op dat onbewoonde eiland, natuurlijk!)

Wat is jouw favoriete reisbestemming?

“Die vraag is echt moeilijk om te beantwoorden. Ik denk dat Indonesië mijn favoriete reisbestemming is, vanwege de prachtige natuur, al vind ik de Verenigde Staten ook geweldig vanwege de afwisseling in het land. “

Backpacken of een luxueus hotel?

"Ik ben meer een flashpacker dan een backpacker. Ik verblijf het liefste in leuke boetiekhotels die een beetje in het middensegment vallen, en ik kies toch ook liever een Uber dan een lokale kippenbus. Dus ik vrees dat ik iets meer naar luxe neig als ik moet kiezen ;-)."

Terugkijkend op alle toffe reizen die je hebt gemaakt, is er eentje het meest memorabel?

Mijn favoriete trip ooit was…

“Mag ik daar heel algemeen op antwoorden? Mijn mooiste trip ooit is degene waar ik nu op ben. In september hebben we ons appartement opgegeven, en sindsdien zwerven we de wereld rond. Die vrijheid in combinatie met al het moois dat we zien: dat is echt mijn favoriet ooit!”

Laten we bloggen over dit avontuur en andere toffe reiservaringen.

Mijn blog in een zin gaat over…

“Op mijn blog help ik mensen leuker en vaker te reizen in hun leven, door het delen van mijn persoonlijke tips, reisverhalen en reisroutes.”


Dank je wel voor je antwoorden, Milou! Leuk om je op deze manier je beter te leren kennen en je kijk op reizen. Wil je meer weten over Milou en haar top tips. Bezoek haar Instagram en neem een kijkje op haar blog:

Voor op de bucketlist: de 10 tofste glamping locaties wereldwijd

Kosten Bali: zoveel kost reizen en wonen in Bali (ons uitgavenboekje!)

Digital Nomad tips: succesvol werken op het vliegveld, zo doe je dat!


Na dit inspirerende verhaal laten we je natuurlijk niet gaan zonder een toptip van onszelf: je vertraagde vlucht levert geld op! Check gratis je vlucht via onze claim calculator!