Paris 1852928 960 720

Paris CDG Airport - belangrijke info, top bezienswaardigheden en leuke weetjes

donderdag 5 juli 2018

Welkom terug op de wekelijkse airportblog van Vlucht-vertraagd.nl! Paris Charles de Gaulle Airport (ook wel CDG) is Europa’s op één na grootste luchthaven die in 2017 rond 70 miljoen passagiers over de hele wereld heeft vervoerd. De luchthaven is vernoemd naar Charles de Gaulle, die tijdens de Tweede Wereldoorlog de leider van een Franse regering was. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over CDG: algemene info, vertragingen en leuke dingen om te te doen als je in Parijs bent!

CDG airport
Bron: France Hotel Guide

Algemene info

Paris Charles de Gaulle werd geopend in 1974 en heette tijdens de planning en het bouwen in 1966 Paris North Airport. Sindsdien heeft de luchthaven meters gemaakt om een van de grootste luchthavens van Europa te worden. Heb je een overstap in Parijs? Dan is er genoeg te doen tijdens je verblijf op de luchthaven. Top keuzes: macarons snoepen van Laduree (Terminal 1 en 2), gratis games op de PlayStation, speelruimtes voor kinderen en ansichtkaarten versturen.


Bron: Travelstart

Paris CDG is een populaire airport voor internationale reizigers. De grootste airlines op de luchthaven zijn Air France, easyJet en Vueling en de populairste bestemmingen zijn New York, Barcelona en Dubai. Een leuk weetje wat je misschien nog niet wist is dat CDG een inspiratie was voor de film van Steven Spielberg: ‘The Terminal’. Tussen 1988 en 2006 zat een man genaamd Mehran Karimi Nasseri vast op CDG, omdat hij was bestolen van zijn identiteitspapieren. Hij overleefde door het aardige luchthavenpersoneel en journalisten die wilden betalen voor zijn verhaal.

Film The Terminal
Bron: Let there be movies

To do’s als je in Parijs bent

Eiffeltoren: een tripje naar Parijs is pas compleet als je de Eiffeltoren hebt bezocht! Het is het meest bezochte betaalde monument van de wereld met jaarlijks miljoenen mensen die de toren bezoeken. Wil je niet betalen om de toren te beklimmen dan kan je alsnog genieten van het spectaculaire monument van een afstandje.Notre Dame - de Notre Dame wordt als een van de mooiste voorbeelden van Frans-gotische architectuur beschouwd. De kathedraal werd nog populairder door de roman ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’ van Victor Hugo, wat later als Disneyfilm werd verfilmd. Ben je nieuwsgierig naar geweldige glas-in-loodramen en wil je geschiedenis en fictie ontdekken? Dan is de Notre Dame wat voor jou!

Louvre - Zelfs als kunst niet je ding is, zou het zonde zijn om dit over te slaan tijdens je bezoek aan Parijs.  Het Louvre is het meest bezochte kunstmuseum (meer dan 8 miljoen bezoekers in 2018). Ook ben je niet al teveel geld kwijt aan entree, want een ticket kost zo’n €9 en je kunt iedere eerste zondag van de maand het museum gratis bezoeken. Dat is helemaal geen slechte deal als je memorabele kunst wil zien als je Mona Lisa.

Franse charme en geheime tours - Lang niet zo bekend als de bovenstaande bezienswaardigheden, maar deze tours per fiets hebben een bepaalde charme en moedigen je aan om de stad te gaan ontdekken. De gidsen zijn buitengewoon enthousiast en hebben genoeg kennis om met je te delen. Dus je verlaat de stad geheid met een nieuwe blik op Parijs.

Vertragingen op Paris CDG

Als een van de grootste luchthavens zijnde, is het geen verrassing dat er veel vertragingen plaatsvinden op Paris Charles de Gaulle. Vlucht-vertraagd.nl heeft het aantal vertragingen bijgehouden van het eerste kwartaal van 2018 en op CDG waren van de 51.350 vluchten 17.651 vluchten vertraagd. Dit betekent dat de luchthaven een on time performance van 65.63% heeft, wat inhoudt dat 65.63% vluchten binnen 15 na gepland vertrek zijn vertrokken vanaf CDG. Dit is veel lager dan het Europese gemiddelde van 76.51%. Om een duidelijker beeld te schetsen: dagelijks vertrekken er zo’n 176 vluchten met vertraging vanaf CDG. Maar een vertraging zal je niet tegenvallen als je ziet wat er allemaal te doen is op Paris Charles de Gaulle Airport.

Claimen van compensatie bij vertraging op CDG Airport

Als je een vertraging hebt op CDG Airport dan staan wij klaar om jou te helpen! Volgens de Europese wetgeving voor passagiersrechten heb jij als passagier recht op compensatie in geval van een vertraging, annulering of wanneer je wordt geweigerd op een vlucht. Bij een vertraging van 3 uur of meer kan je al tot €600,- claimen van de luchtvaartmaatschappij. Om te zien of jij recht hebt op geld voor je vertraagde vlucht, kun je onze gratis claim calculator gebruiken. Deze is vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast bij de check! Je kunt tot op 2 jaar na de vlucht nog je claim indienen, dus misschien ben je wel rijker dan je denkt!

Hopelijk heb je plezier gehad aan het lezen van deze blog en ben je nu helemaal voorbereid aan je bezoek aan Parijs!