Tot hoeveel jaar terug heb ik eventueel nog recht op compensatie? - We’ve got your back!

vrijdag 29 juni 2018

Soms gaat niet alles zoals gepland. En wanneer dat gebeurt, kan de reiswereld een flinke uitdaging zijn. Dit moet veranderen, omdat mensen het recht hebben om de ondersteuning te krijgen die ze verdienen en met respect behandeld te worden. Wij zijn er om je te helpen!

Hi Hanneke, 7 maanden geleden had ik een vluchtvertraging met KLM van Schiphol naar Valencia. Ik heb hiervoor nooit een claim ingediend, omdat ik niet wist dat ik daar recht op had. Is het te laat om een claim hiervoor in te dienen?

Hanneke: In de Europese wetgeving staat vermeld dat je tot op 2 jaar terug je compensatie kan claimen voor je vertraagde vlucht. Echter, verschilt deze termijn per land en kan daarom korter of langer zijn. In Nederland kan je tot op 2 jaar na de vlucht je claim indienen, wat dus betekent dat je alsnog een claim kan indienen voor je vertraging met KLM!

Ben je in het verleden vaker vertraagd geweest met je vlucht en weet je niet zeker of je hiervoor compensatie kan claimen, dan kun je altijd je vlucht checken met onze claim calculator. Deze calculator houdt rekening met verschillende criteria. Besluit je je claim bij ons in te dienen, dan nemen wij al het werk voor je uit handen (zelfs als we naar de rechtbank moeten!). We werken op basis van no cure no pay, dus je verliest er geen geld mee! Wil je eerst zelf een claim proberen in te dienen, dan is dat geen probleem! Mocht dit niet lukken, dan staan we altijd klaar om jou te helpen!

Groetjes,

Hanneke van Vlucht-vertraagd.nl


Hanneke is de Senior Claims Specialist/Medior Paralegal van Vlucht-vertraagd.nl en is verantwoordelijk voor de dagelijkse processen voor onze Nederlandse website.

Meer weten over Hanneke? Check haar Linkedin hier.

Vragen? Leer meer over passagiersrechten hier!