Http3 A2 F2 Fcdn cnn com2 Fcnnnext2 Fdam2 Fassets2 F170518154227 dutch king klm 2

Air France-KLM - Opmerkelijke compensatieverhalen, weetjes en geschiedenis

maandag 25 juni 2018

Welkom terug bij de tweede blog van de wekelijkse airline blog van Vlucht-vertraagd.nl! Deze keer zullen we Air France-KLM, de op vier na grootste luchtvaartmaatschappij van Europa, onder de loep nemen. Sinds de fusie tussen KLM en Air France is deze dubbele luchtvaartmaatschappij een steeds dominantere speler geworden in de luchtvaartindustrie.

De geschiedenis van Air France-KLM

2004: Fusie van Air France en KLM

2008: Grootste airline in de wereld op het gebied van totale bedrijfsopbrengsten en internationale passagierskilometers

2011: Een plekje in de top-10 veiligste airlines in de wereld

2013: Air France-KLM verkocht CityJet aan Intro Avation (Duitse luchtvaartmaatschappij)

2016: Alexandre de Juniac, voorzitter en CEO sinds 2013 neemt ontslag en wordt vervangen door Jean-Marc Janaillac

2018: Streven naar vervanging van vloten op medium haul vluchten, met het oog op minder lawaai van vliegtuigen en gebruik van biobrandstoffen

Talloze passagiers en meer dan 35.000 vertragingen met Air France-KLM

Om je een beetje inzicht te geven over Air France-KLM hebben we hieronder een feitenlijstje opgesteld!

Grootte vloot: 574

Totaal aantal passagiers: 93.4 miljoen (in 2017)

On time performance: Van januari tot en met maart 2018 is 79,09% van de Air France-KLM vluchten binnen 15 minuten vertrokken

Aantal vertragingen: Van januari tot en met maart (2018) waren er 37.655 Air France-KLM vluchten vertraagd

Leuk weetje: In 2017 werden leden van een Air France-vlucht 6 uur in Buenos Aires vastgehouden nadat de dochter van de voormalige onderminister van Justitie niet blij was dat ze geen upgrade had ontvangen!

Piloot royalty, ontploffingen in motoren en dutjes doen

Bij Vlucht-vertraagd.nl horen we vaak opmerkelijke verhalen van passagiers die met verschillende luchtvaartmaatschappijen vlogen en natuurlijk ook over KLM. Sommige van deze verhalen komen van tevreden passagiers, anderen hadden niet zoveel geluk. Toch zorgen deze ervaringen voor veel leesplezier!

The King regularly took the co-pilot's chair for short-haul flights around Europe, an interview with a Dutch newspaper revealed.

Koning Willem-Alexander is zo nu en dan een KLM-piloot! Hij brengt zijn vrije tijd graag door als co-piloot voor KLM-vluchten. En beweert dat passagiers hem maar zelden herkennen en dat vliegen hem een broodnodige pauze geeft van de druk om een koning te zijn.


Een Air France-vlucht van New York naar Parijs moest in Manchester landen, omdat de piloot al te veel werkuren had gewerkt! De ongelukkige passagiers zaten 6 uur in het vliegtuig terwijl de piloot rustte. Wat voor sommige passagiers nog frustrerender was, was dat ze in Manchester woonden, maar alsnog via Parijs moesten vliegen om daar hun aansluitende vlucht naar Manchester te halen! Bizar!

Air France Plane
Passagiers op een Air France-vlucht op weg naar LA hadden de schok van hun leven toen ze tijdens de vlucht een luide knal hoorden. Passagiers raakten flink in paniek toen ze zagen dat een van hun motoren was ontploft! De piloot moest in Canada landen waar passagiers enkele uren vertraging opliepen.

Claimen van compensatie voor een vluchtvertraging

We hopen dat je het leuk vond om meer te weten te komen over Air France-KLM! Ondanks de efficiëntie en professionele ervaring van deze luchtvaartmaatschappij, zijn veel passagiers die met deze luchtvaartmaatschappij vliegen nog steeds vertraagd (herinner dat meer dan 35.000 vluchten tussen januari en maart zijn vertraagd).

Bij Vlucht-vertraagd.nl zijn wij gespecialiseerd in het claimen compensatie waar passagiers recht op hebben. Dit kan oplopen tot €600,- per passagier! Als je de laatste 2 jaar vertraging hebt opgelopen, kun je onze gratis claim calculator gebruiken om te zien of je recht hebt op een vergoeding. Het gebruik van de claim calculator is vrijblijvend en we werken op basis van no cure no pay!