7 goedkoopste vakantiebestemmingen in juli

vrijdag 22 juni 2018

Iedereen wil meer van de wereld zien, maar de prijs kan vaak een probleem zijn wanneer je naar het buitenland reist. Gelukkig hebben we bij Vlucht-vertraagd.nl wat onderzoek voor je gedaan en hebben we de goedkoopste bestemmingen gevonden om in juli naar toe te reizen!

Nummer 7 - Berlijn, Duitsland

Berlijn is een stad van kunst, cultuur, wetenschap en entertainment. Als je  op zoek bent naar een opwindende vakantie, deze juli zal Berlijn je niet teleurstellen. De stad zit vol met betaalbare attracties, zowel overdag als 's nachts!

Vluchtprijs voor een retourvlucht: 85 euro (Amsterdam)

Vluchtduur: 1 uur en 30 minuten

Hoofdtaal: Duits! Is je Duits van de middelbare school niet zo blijven hangen, dan kun je prima je verstaanbaar maken met Engels.

Must see: Holocaustmonument, Brandenburger Tor, de dierentuin van Berlijn

Leuk weetje: In Berlijn kun je musea afhuren voor een feestje en kost je zo’n 8000 tot 12000. Past niet helemaal in je budget-reis, maar is wel leuk om te weten!

Nummer 6 - Milaan, Italië

Milaan is de internationale hoofdstad voor fashion en design, maar heeft véél meer te bieden voor reizigers die opzoek zijn naar lekker eten, cultuur en entertainment. Milaan is misschien niet de goedkoopste stad van Europa, maar tickets zijn zo goedkoop op dit moment dat we hem aan onze lijst moesten toevoegen!

Vluchtprijs voor een retourvlucht: 65 euro

Vluchtduur: 1 uur en 40 minuten

Hoofdtaal: Italiaans, maar ook Engels en Frans

Must see: Sforza Castle, Duomo di Milano, Navigli district

Leuk weetje: iedereen kan (voor €100.000) een waterspuwer van de gevelversiering van de Dom van Milaan “adopteren”. Deze campagne is onderdeel van een poging om het symbool van Milaan te behouden.


Nummer 5 - Praag, Tsjechië

Praag is een culturele, economische en historische stad in Europa, dat zich richt op alle soorten toeristen: feestgangers, reizigers, gezinnen en ouderen. Met tal van musea, galerijen, bioscopen, theaters en tentoonstellingen, is er genoeg te doen in deze levendige stad. Efficiënt openbaar vervoer maakt het ook gemakkelijker om door de stad te reizen. Dit alles in combinatie met lage prijzen maakt Praag een ideale stad voor een goedkope vakantie in mei!

Vluchtprijs voor een retourvlucht: 46 euro

Vluchtduur: 1 uur 20 minuten

Hoofdtaal: Tsjechisch, maar net als de meeste hoofdsteden in Europa, zal het geen probleem zijn als je Engels tegen de locals praat

Must see: Oude stadsplein, Praagse burcht, Karelsbrug

Leuk weetje: de lokale bevolking in Tsjechië drinkt meer bier per persoon dan ieder ander land ter wereld.

Nummer 4 - Slowakije

Slowakije verklaarde zich voor het eerst zelf een soevereine staat in 1992, kort na de val van de Sovjet-Unie. Eerder was dit land een deel van Tsjechoslowakije. Tegenwoordig is het een land van buitengewone natuurlijke schoonheid, perfect voor een goedkope vakantie in juli! Met 9 verschillende nationale parken is Slowakije een geweldige plek voor mensen die tijd buitenshuis willen doorbrengen en zich willen ontspannen met een biertje (voor minder dan 2 euro).

Vluchtprijs voor een retourvlucht: geen directe vlucht vanuit Amsterdam beschikbaar

Hoofdtaal: Slowaaks, maar veel mensen spreken Engels (vooral de jongere generaties).

Must see : Kasteel van Bratislava, Tatra Nationaal Park, Orkaanfabriek Tatralandia

Leuk weetje: Bratislava (de hoofdstad van Slowakije) is de enige hoofdstad ter wereld die twee landen grenst.

Nummer 3 - Macedonië

Macedonië heeft een rijke geschiedenis, met zijn vroegste nederzettingen die teruggaan tot 7000 voor Christus. Zelfs als je niet echt gefascineerd bent door de geschiedenis, is Macedonië in juli nog steeds een geweldige plek voor een goedkope vakantie! Hoewel deze kleine natie is ingesloten, is het de gastheer van prachtige meren, bergen en landschappen. Ondanks dat vluchten naar Macedonië wat duurder zijn, staat het zo hoog op onze lijst vanwege de goedkope drankjes (3 euro voor een fles wijn!)

Vluchtprijs voor een retourvlucht: 160 euro

Vluchtduur:3 uur en 10 minuten

Hoofdtaal: Macedonisch, maar er wordt Engels gesproken door jongere generaties. Een taalgids zou Must see: Lake Matka, berg van Vodno, kerk van St. Panteleimon

Leuk weetje: Alexander de Grote, heerser van het voormalige koninkrijk Macedonië, was de eerste veroveraar op wereldschaal.

Nummer 2 - Boedapest - Hongarije

Boedapest is een van de grootste hoofdsteden van Europa met veel shopgelegenheid, media, kunst, mode, onderzoek, technologie, educatie en amusement. Het wordt niet voor niets een van de mooiste steden van Europa genoemd! Dit is niet alleen de reden dat Boedapest deze lijst heeft bereikt: het is er ook nog eens spotgoedkoop! je moet dan wel wegblijven uit de toeristische plekken langs de rivier.

Vluchtprijs voor een retourvlucht: 135 euro

Vluchtduur: 2 uur

Hoofdtaal: Hongaars, maar je kunt gelukkig in cafés en bars je prima verstaanbaar maken in het Engels

Must see: rivier de Donau, Sint-Stefanusbsiliek en Széchenyi-spa


Nummer 1 - Sofia, Bulgarije

Sofia’s monumenten tonen meer dan 2000 jaar aan geschiedenis, omdat de stad onder Grieks. Romeins, Ottomaans en Sovjet bezit is geweest. Bulgarije is een relatief goedkoop land vergeleken met Nederland. Een biertje kost er maar 80 cent! Zoek je een stad met een andere cultuur dan de West-Europese landen, dan is Bulgarije de plek voor jou!

Vluchtprijs voor een retourvlucht: 49 euro

Vluchtduur: 2 uur en 40 minuten

Hoofdtaal: Bulgaars, dit is de een taal die het cyrillische alfabet gebruikt. Dit kan door het land reizen iets lastiger maken, hoewel Engels steeds meer toegankelijker wordt.

Must see: de Kerk van Boyana, Vithosha-gebergte (voor wintersport), Ivan Vazov National Theatre

Leuk weetje: Bulgarije was bondgenoot met nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar redde 48.000 Joodse burgers.

Claimen van compensatie voor een vertraging van je vlucht

Na het lezen van dit artikel ga je natuurlijk direct een vlucht boeken naar een van deze goedkope bestemmingen! Dit geeft je alleen niet de garantie om te genieten van een perfect verlopende vakantie, aangezien ongeveer 20% van alle vluchten vertraging oploopt! Een vertraagde vlucht kan een klein ongemak zijn. Bij Vlucht-vertraagd.nl is het ons doel om ervoor te zorgen dat onze klanten niets anders dan positieve herinneringen overhouden aan hun tijd in het buitenland.

Een manier om dit te doen, is door je te helpen compensatie te claimen als je vlucht vertraging oploopt! Volgens EU-regelgeving hebben alle passagiers recht op compensatie (tot 600 euro) wanneer hun vlucht langer dan 3 uur is vertraagd. Als je vertraging hebt opgelopen en je wil zien of je recht hebt op compensatie, kun je je vluchtgegevens met onze gratis claim calculator checken. Dit is volledig gratis en vrijblijvend! We haten het om een ​​gelukkige post op een downer te eindigen, dus hier is een gelukkig feit om mee te nemen op je reizen: otters houden elkaars handen vast terwijl ze slapen, zodat ze niet van elkaar afdrijven!