Photo 1513492702219 923ec8c62a2f

6 top tips voor wanneer je met kinderen reist

donderdag 21 juni 2018

Reizen met kinderen is een geweldige ervaring, omdat je een leuke kans hebt om de wereld te verkennen met je kleintjes. Maar de reis kan stressvol zijn, omdat kinderen snel verveeld, prikkelbaar en angstig kunnen worden in het vliegtuig. Vlucht-vertraagd.nl helpt je dit te voorkomen en ervoor zorgen dat jij en je kinderen de magische ervaring hebben!

Pak verstandig in!
- Reizen met kinderen wordt zoveel makkelijker met een beetje goede voorbereiding! Enkele belangrijke dingen om te onthouden zijn je kleding (voor ongelukjes), veel snacks (vliegtuigvoedsel is niet altijd zo smakelijk voor kinderen) en spelletjes om ze bezig te houden  (kleurpotloden, speelgoed, etc.). Ook goed om je vooraf te verdiepen in hoeveel je voor je kinderen mag meenemen in het vliegtuig. Dit staat vermeld om de website van de airline waarmee je vliegt!

Beweging - Kinderen hebben een hoog energieniveau! Het is dus verstandig dat ze wat van deze energie verbranden voordat ze urenlang in een metalen kist worden vervoerd. Een voorbeeld hiervan is om ze wat oefeningen te laten doen voordat jullie boarden. Zoek ruimte om waar de kids lekker kunnen rondrennen en spelen voor de vlucht. Zo voorkom je dat ze onrustig worden tijdens de vlucht.

Speentje/lolly - Een van de grootste obstakels voor kinderen is pijn in hun oren tijdens de vlucht. De truc om hun oren te laten ‘poppen’ is om ze op een speentje te laten zuigen of een lolly (als ze te oud zijn voor een speen). Zo reist je kindje comfortabeler en jij natuurlijk ook.

Goodiebags - Sommige ouders kwamen met het geniale idee om passagiers naast hen een goodiebag te geven, om zo wat meer tolerantie te creëren voor de omringende passagiers. Want iedere passagier heeft al z’n oordeel klaar wanneer er kinderen het toestel instappen. Wat leuke ideeën om in de goodiebag te stoppen: oordopjes, wat lekkers en eventueel een briefje met een leuk tekstje

Gebruik een rugtas - Een rugtas in plaats van een kleine reiskoffer als handbagage is het handigst wanneer je met kinderen reist. We hoeven ouders waarschijnlijk niet te vertellen dat je beide handen vrij hebt om je kind vast te houden.

Denk aan het wonder van vliegen - Onthoud dat voor een kind vliegen een geweldig ding is! Dat was het ook ooit eens voor jou! Dus ga mee in het enthousiasme van je kind en laat ze uit het raam kijken. Op deze manier krijgen ze een positieve ervaring met vliegen en besteden ze hopelijk minder aandacht aan huilen of tegen de stoel schoppen.


Een vluchtvertraging terwijl je reist met kinderen?

Heb je ooit vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht gehad terwijl je met kinderen reist? Op grond van EU-regelgeving hebben vertraagde passagiers recht op maximaal 600 euro aan compensatie per passagier! Zolang je kinderen tijdens het vliegen ouder zijn dan 2 jaar, kun je ook namens hen een claim indienen! Bij Vlucht-vertraagd.nl zijn wij gespecialiseerd in het claimen van de compensatie waar passagiers het recht op hebben. Dit kan oplopen tot 600 euro per passagier! Als je de laatste 2 jaar vertraging hebt opgelopen, kun je onze gratis claim calculator gebruiken om te zien of je recht hebt op een vergoeding. Als je besluit om een claim bij ons in te dienen voor je vlucht, is dit volgens een no-win-no-fee beleid, zodat je nooit geld kunt verliezen!