Tips om reizen te overleven op weg naar een wachtrij loze toekomst

Tips om reizen te overleven: op weg naar een wachtrij-loze toekomst!

woensdag 20 juni 2018

Hi! Welkom bij Vlucht-vertraagd’s tips om reizen te overleven. Elke week delen we tips om reizen per vliegtuig dragelijker te maken. En deze week delen wij een leuke reistip wat niet alleen je ervaring met reizen zal verbeteren, maar misschien wel eentje die leven betert.

Dus wat is de levensverbeterende overlevingstip?

Stel je dit voor, je bent net op je bestemming beland na een lange vlucht. Je ogen voelen zwaar en er lijkt een lichte olielaag op je huid te zijn ontstaan. Baby's huilen, passagiers zijn oververmoeid en je wil alleen maar zo snel mogelijk de luchthaven verlaten. Maar er is nog een laatste obstakel tussen jou en een warme douche. Grenscontrole. Passagiers stromen de rijen in,, biddend dat ze de juiste keuze hebben gemaakt.

Oké, sorry dat ik een hoop negativiteit met je deel, maar dit is waar onze survivaltip van pas komt! Je kunt namelijk die luchthaven iets ontspannender verlaten door deze tip toe te passen: de wachtrij aan de linkerkant kiezen.

Hoe werkt het?

Een onderzoek door Scharine en McBeath (2002) wees uit dat mensen een richtingsvoorkeur hebben voor links of rechts, afhankelijk van twee factoren: welke hand de dominante is en aan welke kant van de weg ze rijden.

Dominante hand - Het onderzoek toonde aan dat wanneer mensen rechtshandig zijn, ze de neiging hebben om de voorkeur te geven aan rechts afslaan, en linkshandige mensen hebben de neiging om de voorkeur te geven aan links draaien.

Rijdende kant - Een andere interessante bevinding uit het onderzoek was dat mensen uit landen die aan de rechterkant van de weg rijden, er ook de voorkeur aan geven om naar rechts aan te sluiten. Terwijl mensen uit landen waar links rijden de norm is, geven de voorkeur aan linksaf te slaan. Dit effect was echter niet zo sterk als het effect van de dominante hand van mensen.

Waarom dan de linkerrij kiezen op de airport?

De theorieën lijken nutteloos, totdat je je realiseert dat ongeveer 90% van de mensen rechtshandig is! Dat betekent dat wanneer je naar de verschillende rijen loopt, 90% van de andere passagiers rechts aansluiten. Als gevolg hiervan zullen de wachtrijen aan de rechterkant van de grenscontrole drukker zijn! Dus door links aan te sluiten in de rij, bespaar je jezelf flink wat tijd. Hoe cool is dat?!

Hoe kan dit helpen in je dagelijkse leven?

Nu je weet dat mensen veelal rechts aansluiten, kan je dit in een aantal scenario’s toepassen. We hebben een aantal voorbeelden op een rij gezet.

  1. Sneller afrekenen met deze tip in je achterhoofd: door meer de verkeerde rij kiezen!

  2. Nooit meer je vlucht missen door te lange wachtrijen! Want als je je vlucht mist doordat je niet op tijd ingecheckt bent door lange rijen, kun je jammer genoeg geen compensatie voor krijgen.

We hopen dat je hebt genoten van onze survivaltip, blijf op de hoogte voor de volgende tip in twee weken! Meer lezen? We delen dagelijks leuke en interessante blogs over reizen en de luchtvaart. Check onze blog voor meer.

Een extra tip om wat geld te verdienen

Vlucht-vertraagd.nl is een claimservice die gedupeerde passagiers helpt bij het verkrijgen van compensatie van de airline bij vlucht vertraging, annulering en overboeking. Wij gaan de strijd aan met de airline om de vergoeding te claimen waar jij als passagier recht op hebt. Ben je in de afgelopen 2 jaar vertraagd geweest met je vlucht of heb je te maken gehad met een geannuleerde vlucht of in die 2 jaar geweigerd op een vluch? Check je vlucht met onze claim calculator! Deze is gratis en vrijblijvend, dus niet geschoten is altijd mis!