Travel hack nooit meer lang wachten op je koffer bij de bagageband

Travel hack: nooit meer lang wachten op je koffer bij de bagageband

vrijdag 2 maart 2018

Als je eenmaal geland bent, wil je zo snel mogelijk van de zon genieten of juist lekker naar huis. Het laatste wat je dan wil doen is wachten is urenlang wachten op je koffer. De wachttijd bij de bagageband komt nog langer over dan de vliegreis zelf, maar met deze tip is het wachten voorbij!

Deze travel hack is eigenlijk super simpel: vraag bij het inchecken van je koffer om een ‘fragile’ sticker. Deze krijg je namelijk altijd als je iets breekbaars in je koffer hebt zitten. Wat is nu het voordeel? Bagage met zo’n sticker worden altijd als laatste in het vliegtuig geladen, vanwege de breekbare aard. Hierdoor wordt ‘ie ook als eerste uitgeladen en op de bagageband gelegd!

In het kader van je koffer als laatste inladen in het vliegtuig kun je natuurlijk ook op het laatste moment inchecken zodat ook zonder sticker jouw koffer als een van de laatste in de laadruimte wordt gelegd. Deze geeft natuurlijk iets minder zekerheid, want je weet natuurlijk niet of je daadwerkelijk de laatste bent én je hebt kans dat te laat incheckt…

Met deze travel hack begint je vakantie ietsjes eerder of ben je sneller thuis na je lange reis. Heb jij de hack al eens geprobeerd?