Plane 841441 960 720

Ongebruikt vliegticket 19 jaar later geïnd

donderdag 8 februari 2018

Passagier John Walker vond vorige maand een ongebruikte United Airlines-ticket onder zijn bed voor de vlucht van Nashville naar Sacramento op 31 December 1998. De ticket was geboekt om een bruiloft bij te wonen, alleen is hij nooit naar de bruiloft gegaan. Walker heeft het ticket in een doos onder z’n bed geschoven en nooit meer omgekeken totdat hij 20 jaar later ging verhuizen.

Forever ticket

Op het ticket staat dat volledig ongebruikte vliegtickets van United Airlines altijd kunnen worden gebruikt op binnenlandse vluchten voor de klant met de naam op het ticket. Walker ging ervan uit dat altijd ook 20 jaar later geldt. Maar in de afgelopen twee decennia is er veel veranderd en is United Airlines niet meer dezelfde airline als in de jaren ‘90.

Met behulp van social media

Bij de klantenservice wist niemand hoe ze John Walker konden helpen, want het papieren ticket wordt al jaren niet meer gebruikt. Toen waagde Walker een poging op Twitter en op deze manier kwam hij erachter dat het ticket niet meer geldig is, omdat United in 2010 failliet is gegaan en is samengevoegd met Continental. In de nieuwe voorwaarden kwam het zogenaamde forever ticket te vervallen. Maar United vond de situatie zo uniek dat ze het ticket uiteindelijk heeft gehonoreerd. John heeft het oude ticket opgestuurd en krijgt een digitaal ticket ervoor terug.

Dus een grote schoonmaak kan nooit kwijt. Misschien vind jij ook wel een ticket naar een zonnige bestemming die je nooit verzilverd hebt!