Beautiful male peacock 2363750 960 720

Pauw geweigerd: recht op compensatie!?

vrijdag 2 februari 2018

Nee, we hebben het hier niet over Jeroen Pauw, maar over het kleurrijke troste dier: de pauw. De hoendervogel mocht niet mee op de vlucht van United Airlines.

Emotionele steun

Mensen met een beperking mogen op vluchten hun dier meenemen als emotionele steun. Hierbij denk je eerder aan een hond of kat. Maar de vrouw in kwestie heeft een pauw als huisdier die ze als emotionele steun mee wilde hebben op haar vlucht van New International Airport. Het prachtige dier werd geweigerd, omdat volgens United Airlines de pauw niet voldeed aan de richtlijnen. Een dier dat mee mag op de vlucht moet namelijk een maximaal bepaald gewicht en grootte hebben.

Misbruik van de situatie

Het komt wel vaker voor dat dieren worden geweigerd. Zo mogen spinnen, slangen, reptielen en knaagdieren vaak niet mee. En dat vinden we ook niet heel gek. Als ik naast een slang zou moeten zitten op een vlucht, dan heb ik ook m’n eigen dier voor emotionele steun nodig! Foto’s van de vrouw met de pauw werden gedeeld op social media en daar kon menig internettend mens zich niet inhouden. Reacties als: “belachelijk dat ze dacht met zo’n grote en luide vogel te mogen vliegen” en “mensen misbruiken de optie om dieren mee te nemen als steun” verschenen onder de foto.

Heeft de pauw recht op een vergoeding omdat ‘ie geweigerd is op de vlucht? Nee, jammer genoeg niet! En je zal je wenkbrauw nu wel optrekken, maar geloof het of niet, het is een keer gelukt om compensatie te claimen voor een hond..