Aeroplane 1839460 960 720

Horrorvlucht van 7 uur en niet aankomen op de eindbestemming

dinsdag 12 december 2017

Een British Airways-vlucht die met een vertraging van vijf uur vertrok van Berlijn naar Londen vloog vlak voor de Engelse kust weer terug naar Berlijn waardoor er 180 passagiers gestrand raakten op Tegel Airport. Vlucht BA 983 was een van de vele vluchten die vertraagd was vanwege de sneeuw op zondag.

Halverwege de Noordzee, nog geen uur verwijderd van Londen, maakte de Airbus A320 een U-bocht terug naar Berlijn en landde een uur later weer op Tegel Airport. Door het slechte weer werden veel vluchten omgeleid naar Leeds en Newcastle, maar dit was wel een heel desastreuze omleiding tot frustratie van de passagiers aan toe.

Niet alleen Engeland werd getroffen door de hevige sneeuwval zondag. Ook Nice, Brussel en Amsterdam hadden te maken met flinke vertragingen en annuleringen. Ryanair en easyJet adviseerden hun passagiers om hun vluchtstatus goed in de gaten te houden.