SU96 TRFSJ2

Je vakantiedagen verdubbelen zonder er extra voor in te leveren

donderdag 2 november 2017

Het is ongelofelijk, maar het einde van het jaar nadert alweer! Heb jij dit jaar al je vakantiedagen er doorheen gejaagd en kan je geen vrij meer nemen tijdens de feestdagen? Dan heeft Vlucht-vertraagd.nl een goede tip om in 2018 zo optimaal mogelijk gebruik te maken van je vakantiedagen.

Wie slim vrij neemt, kan zo bijna z’n vrije dagen van kerst tot kerst verdubbelen! Hoe dan? Wij leggen het uit:

Gemiddeld krijgt een fulltimemedewerker per jaar 24 vakantiedagen. Door slim je vakantiedagen in te plannen, kan je er zo “gratis” wat dagen bij scoren en hoef je per vakantie minder vrije dagen op te nemen. De truc is om vakantiedagen te combineren met weekenden en feestdagen waar je sowieso al vrij bent zoals Koningsdag, Pasen, Hemelvaart etc. En je kunt hier dit jaar al mee beginnen. Eerste en Tweede Kerstdag vallen op maandag en dinsdag, zo heb je met het weekend ervoor sowieso al drie dagen vrij en hoef je maar drie vakantiedagen op te nemen om maar liefst 10 dagen achter elkaar vrij te zijn, want Nieuwjaarsdag is alweer de maandag erop!

Ook in het voorjaar kun je gunstig gebruikmaken van je vakantiedagen. Met Goede Vrijdag en Pasen kun je ook tien dagen achter elkaar vrij hebben, terwijl je maar vier vrije dagen hoeft op te nemen. Ook met Koningsdag en Hemelvaart en tijdens Pinksteren kun je gunstig puzzelen met je vakantiedagen!

Met deze wetenschap kun je minimaal drie keer op vakantie en houd je zelfs nog vakantiedagen over. Tel uit je winst!