Berlin cathedral 1897180 960 720

Vlucht-vertraagd.nl: Jouw persoonlijke reisgids voor Berlijn

vrijdag 27 oktober 2017

Wil je er even tussenuit, maar weet je niet waarheen? Dan ben je bij Vlucht-vertraagd.nl op het juiste adres. Deze week hebben we namelijk de beste tips voor een van de meest artistieke en veelzijdige steden: Berlijn! Wij delen de meest gepersonaliseerde tips met je, want vorig jaar is ons team op teamuitje geweest naar deze geweldige stad waar we hele toffe dingen hebben gedaan.

Lees lekker verder en laat Vlucht-vertraagd.nl je persoonlijke gids zijn in Berlijn.

Markthalle Neun

Als je dan in het buitenland bent, dan is een van de leukste dingen om te doen toch wel lekker eten, niet waar? Voor mij wel in ieder geval wel! Wij zijn met het hele team wat gaan eten bij Markthalle Neun. De keuze is reuze, dus er is voor iedereen wat wils. De hal zit bomvol met standjes en je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, avondeten of een lekker toetje of drankje. De sfeer is er fantastisch dus zeker een aanrader namens ons team.

Het mysterie van Banksy

Mocht je hem gemist hebben in de Beurs van Berlage, dan kun je deze tentoonstelling nog in Berlijn bewonderen. De kunstwerken die in de Felix zijn tentoongesteld komen uit privécollecties en uit de collectie van agent en vriend  Steve Lazarides van Banksy. Ondanks dat de identiteit van de kunstenaar een mysterie is, is deze artiest in de hele wereld een begrip. Banksy’s kunst is geestig, satirisch en uitdagend!

Een snufje magie

Ontdek de magie van gekleurde lichtjes midden in Berlijn. In Potsdam kun je terecht voor het Potsdamer Lichtspektakel. Alle gebouwen, monumenten en hotels worden belicht met creatieve kunstwerken. Van 3 tot en met 5 november kun je genieten van de kleurrijke opgelichte stad. Bewandel te straten en bekijk de wonderlijke animaties op de gebouwen ondersteund door muziek. Een ware levende tentoonstelling!

Spreepark - Een verlaten park met een dubieuze geschiedenis

Ikzelf houd van het mysterieuze (is het te merken in dit artikel?). Spreepark, in het oosten van Berlijn, is een attractiepark dat al tien jaar verlaten is en zo ziet het er ook uit! Wat ooit een plek was voor plezier en onbezorgdheid, is nu een bron van mystiek waar je een beetje de kriebels van krijgt. Dit park heeft een geschiedenis waar je u tegen zegt. Het park werd gebouwd door een communist en was een succes tot de val van de Berlijnse Muur. Het werd vervolgens overgenomen door Norbert Witte in 1999 die een handeltje zag in cocaïne en smokkelde het witte goedje in onderdelen van de attracties waarop kort erna het park definitief werd gesloten. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij het park met zo’n dubieuze geschiedenis!

House of Small Wonder – Een ontbijt waar je u tegen zegt

Nét dat drankje teveel gedronken de vorige avond? Geen zorgen, van het overheerlijke ontbijt bij House of Small Wonder knap je direct op! Dit supergezellige tentje biedt de lekkerste ontbijtarrangementen. Kies je voor een lekker croissantje en een yoghurt met muesli? Of ga je voor een Japans ontbijt? Japans? Ja, echt waar! Ons team stond ook versteld, maar ieder lid van het team kan je dit arrangement aanraden! Het is even wennen, want normaliter ontbijten wij ook gewoon lekker met een bammetje, maar een warm Japans ontbijt is ook een hele goede manier om je maag mee te vullen. Lekkere stukjes vlees, groenten, soepjes en rijst! Jammie!

We hebben nog een kleine tip om dit artikel mee af te sluiten: overal in de Berlijn staan ouderwetste fotohokjes waar direct een zwart wit foto wordt uitgedraaid met meerdere kiekjes! Een hele leuke aandenken. Hopelijk kun je met deze tips uit de voeten en veel plezier in Berlijn!