Vlieg je naar Lissabon? Vlucht-vertraagd.nl deelt de beste tips

vrijdag 13 oktober 2017

Zin in een stedentrip, maar totaal geen inspiratie? Lissabon is een prima stad om te bezoeken in het najaar. Het is er namelijk nog een heerlijke 25 graden! Hebben we je aandacht? Mooi! Lees verder voor de leukste en lekkerste tips voor oktober in Lissabon.

Oktober is de leukste tijd om Lissabon te bezoeken, lekker buiten het seizoen, dus geen last van massatoerisme. Naast het bezoeken van aanrader Torre de Belém en een bezoekje aan Bairro Alto heeft Lissabon ontzettend veel te bieden. Vlucht-vertraagd.nl deelt graag de uitagenda van Lissabon met jou!

Vlieg je naar Lissabon? Vlucht-vertraagd.nl deelt de beste tips

Vegan Fest

Op 14 en 15 oktober is in Regueirão dos Anjos het Vegan Fest. Een leuk festival waar je genoeg kunt leren over de veganistische lifestyle ondersteund door leuke activiteiten als workshops, lezingen en gezellige live muziek. Je kunt er terecht voor een lekkere lunch of uitgebreid diner. Het Vegan Fest is gericht op het bevorderen van diverse activiteiten en acties op ecologisch, sociaal en politiek gebied, want het veganisme is veel meer dan alleen je dieet aanpassen.

Voetbalmatch meepakken

Op woensdag 18 oktober kun je een UEFA Champions League wedstrijd meepakken, namelijk Benfica tegen Manchester United. Wil je kaartjes halen voor deze wedstrijd? Let er dan wel op dat je je paspoort bij de hand houdt, want voor non locals moet je speciale ‘Away Fans’ tickets hebben en kom je in een speciaal vak in het stadion te zitten.

Grootste, mooiste, leukste aquarium van Europa

Bezoek door TripAdvisor als ’s werelds beste aquarium bekroonde Oceanário de Lisboa. Naast dat het de beste is, is het ook nog eens het grootste aquarium van Europa. Je kunt eindeloos staren naar de oceaandieren in het indrukwekkende aquarium. Bevind je midden in de oceaan wanneer je wandelt door de plexiglas tunnels waar de haaien en roggen over je hoofd heen zwemmen. Ondanks de drukte, is de Oceanário de Lisboa zeker het bezoeken waard!

Geroosterde kastanjes

Wanneer je Portugal in de herfst bezoek, dan moet je castanhas assadas, oftewel geroosterde kastanjes proberen! November is de beste maand om ze te eten, maar in oktober is het oogsten al begonnen en wordt de vroege oogst al verkocht. Heerlijk!

Rock'n'Roll marathon

Alle sportievelingen opgelet! Op 15 oktober kun je de Rock’n’Roll marathon hardlopen. Deze route van 42 kilometer begint in het charmante stadje Comercio en eindigt op Praça do Comercio, het beroemde plein in het hart van Lissabon. Tijdens de tocht langs de oceaan kan je de schoonheid van de Portugese landschappen bewonderen. Niet-sportievelingen, wees gerust. Ook voor jullie is er genoeg te doen! Zoals je misschien al uit de naam van het event hebt begrepen zijn er ook concerten. Gegarandeerd een leuke dag!

Waar wacht je nog op? Inpakken die koffers!