Tripje Londen? Top-5 to do’s in oktober in deze geweldige stad

vrijdag 6 oktober 2017

Vlieg je volgende week naar Londen voor een stedentrip? You’re in luck! Vlucht-vertraagd.nl heeft namelijk de beste tips voor je verzameld om je tripje onvergetelijk te maken. Lees onze 5 toffe tips voor het bezoeken van Londen.

Wij hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat absolute aanraders de Big Ben, Londen Bridge en Londen Eye zijn. Maar we willen je wel meenemen in een Londen unseen tour met aanraders persoonlijk geselecteerd door het Vlucht-vertraagd.nl team.

1. Een succesvol avondje livemuziek

De muziekliefhebbers op het Vlucht-vertraagd.nl kantoor bekijken altijd of er een leuk concert mee te pakken valt in de periode dat ze in de stad zijn. In week 41 treden artiesten op als Jessie J in Camden, Lady Antebellum in the O2 en J. Cole. Ben je meer fan van barretjes met lokale livemuziek? Dan ben je in Londen op de juiste plek. In Venn St. Records vind je je muzikale helden aan de muur, zijn de wanden behangen met Lp’s en kan je genieten van vintage muziek. Het is een leuke mix van live muziek en DJ’s die klassieke rock hits en indie plaatjes draait.

2. Een dagje Zweinstein-student

Heb je de Harry Potter tentoonstelling in Utrecht gemist? Niet getreurd, want in Londen is het ook mogelijk om dé Making of Harry Potter Tour te bezoeken! Droom weg bij de sets, rekwisieten en kostuums van de bekende boekenreeks. Verder kun je ontdekken hoe de special effects zijn gemaakt en leer meer over de art department van de films, maar misschien zal dat de magie een klein beetje verpesten. Sluit je fantastische tour af met een lekker boterbiertje in het café!

3. Oktober horrormaand

Oktober is de maand van Halloween dus een horrortip mag niet ontbreken in deze lijst! In de Prince Charles Cinema worden de hele maand lang klassieke horrorfilms gedraaid zoals Dracula, Friday the 13th en Nightmare on Elm Street. Lekker griezelen onder genot van een grote bak popcorn en een extra large fris.

4. Nationale Chocolade Week

Deze konden we jullie natuurlijk niet weerhouden. Een week lang genieten van de beste chocolade creaties door heel Londen. Er is genoeg te doen in het thema van chocola, zoals workshops en high tea’s. Ieder jaar kan je ook een Chocolade show bijwonen. Hier kun je masterclasses volgen, demonstraties van top chefs bekijken, masterpieces in chocola bekijken en natuurlijk alles proeven! Want eerlijk, daar doen we het uiteindelijk allemaal voor.

5. London Film Festival

Tijdens het London Film Festival worden er twaalf dagen lang meer dan 200 films gedraaid. Het is het grootste en meest spectaculaire event van het jaar op het gebied van films en dus je beste kans om beroemde filmsterren te spotten. Vorig jaar verraste Ryan Gosling het publiek met een verrassingsoptreden tijdens een screening van La La Land waar de acteur in speelt.

Genoeg te doen dus volgende week in Londen!