Amsterdam 954381 960 720

Top-10 meest gunstige luchthavens om een lange overstaptijd te hebben

dinsdag 26 september 2017

Heb je een lange overstaptijd tussen twee vluchten in? Dan is het natuurlijk het leukst om de omgeving te verkennen. Sommige luchthavens liggen in de middle of nowhere en duurt het enkele uren voordat je het centrum hebt bereikt. Dan verlaat je natuurlijk niet zo gauw de luchthaven, omdat het risico groter is dat je je aansluitende vlucht mist.

Vlucht-vertraagd.nl is op zoek gegaan naar luchthavens die maar maximaal 15 minuutjes van het centrum af liggen en waar je dus makkelijk even heen kunt reizen voor een kort uitstapje. Voor het gemak hebben we meteen de transportkosten voor je uitgezocht.

Nice, 5 minuten - €6,00

Dit is de plek waar je het minste kwijt bent aan reistijd. De grootste toeristentrekpleister in Nice is de Promenade des Anglais.  Aan deze luxe boulevard zijn talloze terrasjes, hotels, winkels en casino’s te vinden. Hier kan je je lol wel op tijdens je overstap!

Amsterdam, 14 minuten - €4,20

Vanaf Schiphol kan je binnen een kwartiertje in hartje Amsterdam zijn. Even snel een shopping sessie in de Kalverstraat? Of wandelen over de grachten? Genoeg te doen tijdens een lange overstaptijd in Nederland. Ook is het mogelijk om je tijd te besteden in het wat rustiger geleden Hoofddorp waar je binnen 20 minuten kan zijn. Hier kan je ook goed shoppen!

Birmingham, 9 minuten - €3,29

In minder dan 10 minuten ben je in het centrum van Birmingham vanaf Birmingham-Shuttlesworth International Airport. Ook in deze stad is het mogelijk een historische wandeling te maken langs de grachten. De dynamische stad heeft ontzettend veel te bieden. Bezoek bijvoorbeeld een van de stadsparken om even te ontspannen. Een paar uurtjes om deze stad te verkennen is natuurlijk láng niet genoeg.

Leipzig, 13 minuten - €4,50

Deze hippe stad heeft talloze leuke hotspots als coole cafeetjes en vintage winkels. Ook de biertuinen zijn een aanrader. Geen zin om gevuld met alcohol het vliegtuig weer in te stappen? Bezoek dan het Clara Zetkin Park. Een prachtig park om even lekker tot rust te komen.

Keulen, 13 minuten - €2,40

In minder dan een kwartier en maar €2,40 lichter ben je in Keulen. Even goed je benen te strekken voordat je weer verder vliegt? Beklim dan de 509 treden van de Dom van Keulen. Deze mini work out wordt beloont met een bijzonder mooi uitzicht. Liever een vorkje prikken? Er zijn genoeg leuke restaurantjes om je buikje rond te eten!

Lanzarote, 10 minuten, €1,40

Tien minuutjes van de luchthaven ligt het centrum van Lanzarote en is zeker een bezoekje waard. Dit is natuurlijk wel iets anders dan een overstap in een stad, want hier kun je lekker gaan relaxen op het Spaanse strand! Dat is nog eens even een lekkere tussenstop. Lanzarote heeft een prachtige omgeving, dus een uitgebreide wandeling raden we je daarom ook zeker aan!

Frankfurt, tien minuten - €4,80

Ook het centrum van Frankfurt ligt maar 10 minuutjes van de luchthaven af. Daar kan je prima winkelen, lunchen of langs de Main wandelen. Wanneer je er bent, zwaai dan even naar onze Duitse collega’s die hard werken vanuit ons kantoor in Frankfurt!

Praag, 15 minuten, €0,90

Waarschijnlijk een van de goedkoopste connecties om van de luchthaven naar de stad te reizen, want voor slechts 90 cent ben je binnen een kwartier op locatie. En wauw! Deze stad is zeker een aanrader. Het oude stadsplein is een van de best bewaarde historische pleinen in Europa en wordt omringd door prachtige architectuur in verschillende stijlen. En een leuk toeristisch plekje is de Karelsbrug. Deze verbindt het oude stadscentrum met de wijk Malá waar je mooie uitkijkpunten over de stad hebt.

Málaga, 12 minuten - €1,80

Op de fiets is de beste manier om Málaga te ontdekken. Het is er een prima temperatuur, dus dat maakt het een leuke actieve middag. Ook hier kan je een middagje het strand pakken of lekker gaan winkelen of misschien wel een hammam bezoeken voor pure ontspanning? De opties zijn eindeloos.

Neurenberg, 12 minuten - €3,00

Veel mensen kennen Neurenberg alleen van de jaarlijkse kerstmarkten, maar het heeft zoveel meer te bieden zoals het kasteel van Neurenberg: een imposant stukje bouwwerk. Ook de bierkelders zijn heel leuk om te bezoeken.

Genoeg opties om je overstaptijd te vullen met wat indrukwekkende plaatsen!

Volg ons op Facebook voor de laatste updates op het gebied van luchtvaart!
Vlucht vertraagd en aansluitende vlucht gemist? Geen paniek! Vlucht-vertraagd helpt je bij het verkrijgen van een compensatie voor je vertraagde vlucht.

➜ Dien direct je claim in