Shutterstock 341573582 reduced

Glaswgow Airport herenigt kinderen met hun knuffelige vriendjes

donderdag 21 september 2017

Glasgow Airport heeft een initiatief opgezet om kinderen te herenigen met hun knuffels die zij verloren zijn tijdens het reizen. Het personeel van de luchthaven plaatst foto's van de verloren pluizige vriendjes op social media in de hoop dat ze worden opgehaald door hun eigenaren. In de afgelopen drie maanden zijn er nog maar 21 knuffeldiertjes over die niet opgehaald zijn.

Een woordvoerder van het vliegveld zegt: "We konden niet meer aanzien hoeveel knuffels er kwijtraakten en we begrijpen hoe traumatisch het voor kinderen en hun ouders kan zijn."

Dit is op zichzelf al een heel lief initiatief, maar Glasgow Airport gaat nog een stapje verder. Om te voorkomen dat de teddyberen vermist raken, introduceert de luchthaven het 'take care of my teddy'-tag programma. Kinderen die met een knuffel reizen krijgen een tag voor hun knuffel waar de persoonsgegevens van de ouders op komen te staan.

Het luchthavenpersoneel noemt zichzelf een stelletjes softies, maar hopen met dit initiatief een hoop kinderen gelukkig te maken.