Aircraft 2410190 960 720

Gedupeerden geannuleerde Ryanairvluchten: na regen kwam... regen.

dinsdag 12 september 2017

Maandag werden er zes vluchten van en naar Brussel Charleroi geschrapt vanwege slecht weer in Italië. Vanuit Pisa, Corfu en Santanders werden drie aankomende en drie uitgaande vluchten geannuleerd.

Ryanair liet haar passagiers weten dat de vluchten niet konden vertrekken vanwege het slechte weer in Italië. Uiteindelijk bleek dat er niet genoeg piloten beschikbaar waren.

Een piloot heeft namelijk aan de Belgische krant La Libre Belgique laten weten dat de weersomstandigheden de planning van de bemanning weliswaar in de war hadden geschopt, maar dat het gebrek aan personeel de echte reden van de annuleringen was. Volgens de piloot is dit aan hem vanuit het operationeel centrum van de luchthaven aan hem bevestigd. Ondanks deze bekentenis, blijft Ryanair ontkennen dat er sprake was van een personeelstekort

Als een vlucht wordt geannuleerd vanwege een personeelstekort van de luchtvaartmaatschappij, dan hebben passagiers recht op een schadevergoeding. Doordat Ryanair zich beroept op slechte weersomstandigheden, hoeven zij geen compensatie uit te keren. Slechte weersomstandigheden vormen namelijk volgens de wetgeving een legitieme reden voor een vertraging of annulering van een vlucht.