Airplane 750743 960 720

Jet Sounds: het nieuwe muziekalbum van easyJet

maandag 21 augustus 2017

Geloof het of niet: budget-airline easyJet brengt een eigen album uit. Uit recent onderzoek is gebleken dat 22 procent van de volwassenen in Engeland slaapproblemen heeft. easyJet speelt hierop in met een “muziek”album samengesteld uit vliegtuigmotorgeluiden.

Deskundigen zeggen dat witte ruis, zoals het geluid van een motor, helpt om je in slaap te laten vallen. Het eentonige geluid blokkeert andere geluiden zoals snurken of nabijgelegen verkeer.

“Het is bewezen dat het verstorende geluiden kan dempen zodat slaap niet wordt onderbroken. Het pulserende geluid van een krachtige vliegtuigmotor is een ideale witte ruis. easyJet heeft de perfecte tonen opgenomen”, aldus slaapexpert Dr. Sandra Whatley.

De witte ruis op het album van easyJet is geproduceerd door twee CFM56 turbomotoren op een vlucht van Londen Gatwick naar Nice. Het album is digitaal te downloaden en is zelfs op vinyl verkrijgbaar. Alle opbrengsten van Jet Sounds en de bijbehorende single worden gedoneerd aan The Children’s Sleep Charity, een goed doel die helpt families beter te laten slapen.