Navigation 1048294 960 720

Travel hack #4: Google Maps offline gebruiken

vrijdag 4 augustus 2017

Op vakantie gaan brengt ontzettend veel plezier met zich mee. Het plannen, genieten tijdens de vakantie en het nagenieten neemt je even weg uit je dagelijkse sleur en het is ook nog eens goed voor je gezondheid! Daarom helpen wij je een handje met het zo goedkoop, luxe en ontspannen mogelijk op vakantie te gaan! Want je druk maken tijdens vakantie is natuurlijk een no go.

Is Google Maps jouw beste vriend als je een bestemming moet vinden buiten je eigen straat? Dan hebben wij een handige travel hack voor je! We zijn allemaal dikke maatjes met onze databundel en deze is helaas niet voor iedereen onbeperkt. Dus zal je nét zien dat wanneer jij je data het hardst nodig hebt er geen MB meer te bekennen is. Wees gerust! Je bestemming is ook offline nog te vinden en dan bedoelen we niet via de ouderwetse papieren routekaart.

Je kunt namelijk je route opslaan in Google Maps door het gebruik van een handige code. Daardoor kan je je route offline bekijken en zelfs inzoomen. Zo werkt het: zoom in op het gedeelte van de kaart dat je wilt opslaan voor offline gebruik. Vervolgens druk je op de zoekbalk en typ je ‘OK MAPS’ (zonder de aanhalingstekens), druk daarna op enter. Mocht dit niet lukken, dan kun je het ook inspreken als: ‘O’ en ‘K’ met een kleine pauze tussen de letters, anders ziet je telefoon het als ‘Okay’ en dan werkt het trucje niet. Je kaart wordt gedownload, gevolgd door het bericht: ‘The on-screen map area has been cached’. De volgende keer dat je Google Maps opent zonder internet verschijnt de kaart die je hebt opgeslagen.

Deze hack is ideaal voor een stedentripje in het buitenland! Houd Vlucht-vertraagd.nl in de gaten, want we gaan regelmatig op zoek naar handige hacks op het gebied van reizen.