Boarden met je selfie snel en milieuvriendelijk

Boarden met je selfie: snel en milieuvriendelijk

woensdag 14 juni 2017

Eerder deelden we al een artikel dat een foto van je boarding pass delen op social media niet aan te raden is (omdat er privacygevoelige informatie op staat). Maar nu lijkt het erop dat luchtvaartmaatschappij JetBlue zich er toch door heeft laten inspireren. Zij gaan deze zomer namelijk het nieuwe concept selfie-boarden­ testen: het vliegtuig instappen met een selfie in plaats van een boarding pass.

Say cheese!

Het initiatief is bedoeld om de wachtrijen op luchthavens te verminderen. Passagiers die vliegen van Logan airport Boston naar Queen Beatrix International Airport Aruba mogen deze nieuwe technologie als eerste testen. Simpelweg werkt het als volgt: door middel van gezichtsherkenningssoftware wordt je selfie gematcht met de foto op je identiteitsbewijs, waarna je direct het vliegtuig in kan stappen zonder boardingpass. Dit scheelt weer een printje en het is gemakkelijk en snel! Je slaat hierdoor namelijk twee controles over; de paspoort- en boardingpasscontrole.

‘We hopen op deze manier de irritatiepunten van de luchthavenervaring te kunnen verminderen. Het boarden blijft altijd een van de lastigste problemen om op te lossen’, aldus Joanna Geraghty, vice-president klantenservice van JetBlue. Als het testtraject een succes is, wordt het selfie-boarden uitgebreid naar meerdere vluchten.