Hoe voorkom je dat je je bagage verliest op de luchthaven1

Hoe voorkom je dat je je bagage verliest op de luchthaven?

vrijdag 9 juni 2017

Bij Vlucht-vertraagd.nl krijgen we regelmatig telefoontjes over verloren bagage. Helaas kunnen wij hier niet mee helpen. Wel kunnen we je een aantal goede tips geven om te voorkomen dat je je bagage verliest.

Ieder jaar raken er meer dan 22 miljoen koffers kwijt tijdens vliegreizen en dit is vooral te wijten aan de slechte overdracht tussen verschillende vluchten. Hoewel er vergeleken met tien jaar geleden minder bagage verloren gaat (6,5 op 1000 passagiers in 2015 tegen 13,2 op 1000 passagiers in 2003), komt het nog steeds vaak voor. Desondanks is het mogelijk om het aantal risico’s te verkleinen. Hieronder volgen de beste tips om ervoor te zorgen dat je niet zonder koffer op je vakantiebestemming aankomt.

Hoe minder, hoe beter

Indien mogelijk: reis licht! Met slechts handbagage is de kans om je koffer te verliezen heel klein.

Kies een directe vlucht

45 procent van de koffers raakt verloren bij de overdracht tussen twee vluchten. Probeer daarom zoveel mogelijk voor directe vluchten te kiezen om dit risico te verminderen.

Check de luchthavencode

Op de barcode van uw koffer moeten de drie letters van de luchthavencode van vertrek en aankomst staan. Is dit niet het geval, vraag hier dan om bij de balie van de luchtvaartmaatschappij.

Sla nuttige telefoonnummers op

Mocht je je bagage kwijt zijn dan is het verstandig om direct actie te ondernemen. Zorg daarom dat je telefoonnummers van de luchtvaartmaatschappij in je telefoon hebt opgeslagen. Zij is namelijk verantwoordelijk voor je spullen tijdens de reis.

Met de juiste bagage en een goede voorbereiding beperk je de risico’s om je bagage te verliezen of zorg je ervoor dat je je koffers sneller kunt herkennen.

  • Reis met een opvallende koffer (met een leuk kleurtje of een gek printje): zo zal je hem sneller herkennen
  • Label je koffer zowel aan de binnen- als buitenkant met je bestemming, huisadres, naam en telefoonnummer
  • Verwijder oude labels en barcodes: een verkeerde scan kan ervoor zorgen dat je koffer naar de plaats van je laatste bestemming wordt gestuurd
  • Stop geen spullen van waarde in je koffer: het is beter om die bij je te houden, zodat je ze beter in de gaten kunt houden
  • Pak een noodgevallensetje in: met dit pakketje in je handbagage kan je in ieder geval de eerste aantal uren dat je zonder je koffer zit doorbrengen. Vergeet ook niet een extra outfit mee te nemen!

Hij heeft vást geen problemen met het vinden van zijn koffer..

Goede voorbereiding kan je dus een hoop zorgen besparen! Maar mocht het nu voorkomen dat ondanks je goede voorbereiding je alsnog je koffers bent verloren, lees dan onze tips voor wat je het beste kan doen. En onthoudt: uiteindelijk verdwijnt er maar 1 op de 3000 koffers, dus veel zorgen hoef je je niet te maken!