Goedkope vliegtickets Boek ze via Maleisië

Goedkope vliegtickets? Boek ze via Maleisië!

dinsdag 6 juni 2017

Denk je een goede vakantiedeal gescoord te hebben? Check dan maar snel of je echt zo voordelig uit bent, want uit een onderzoek van ticketvergelijkwebsite Kiwi.com is gebleken dat Nederland, op België na, het duurste land ter wereld is om vliegtickets te boeken. Kiwi.com heeft onderzoek gedaan naar wat tickets per land kosten, rekening houdend met de afstand.

Kiwi.com heeft ticketprijzen van een miljoen vluchten van 80 verschillende landen onder de loep genomen waarbij ze de prijs per 100 kilometer hebben berekend.

Uit dit rekensommetje kwam het volgende resultaat: Nederland rekent gemiddeld €50,10 per 100 kilometer. België is met zijn €50,21 per 100 kilometer het duurste land ter wereld. De verschillen in prijs per land zijn enorm! In Maleisië wordt er bijvoorbeeld maar €3,84 per 100 kilometer gevraagd en is daarmee het goedkoopste land ter wereld om tickets te boeken.

Het enorme verschil in prijzen heeft te maken met verschillende factoren zoals: de olieprijs, de geopolitieke situatie van een land (denk aan Brexit, de pond is nu in waarde gedaald), minder populaire routes en natuurlijk concurrentie.

Dus de volgende keer misschien .my (Maleisië) achter je ticketwebsite zetten bij het boeken van echt goedkope vliegtickets?