Onze Koning al 21 jaar stiekem piloot

Onze Koning al 21 jaar stiekem piloot

vrijdag 19 mei 2017

Het best bewaarde geheim van Nederland is inmiddels wereldnieuws geworden: Koning Willem-Alexander neemt 21 jaar lang plaats als copiloot in de cockpit van KLM-toestellen.

Dat onze koning een groot fan van de luchtvaart is, was algemeen bekend. Maar wat we niet wisten is dat Willen-Alexander al sinds 1987 zijn vliegbrevet heeft en sinds 2001 regelmatig meevliegt als copiloot met KLM-vluchten. Als gastvlieger vervoert de koning twee keer per maand passagiers naar diverse bestemmingen. In het interview met de Telegraaf vertelt hij dat het een hobby voor hem is waar hij zich volledig op moet concentreren.

In het verleden was een oplettende passagier ervan overtuigd Willem-Alexander te zien in de cockpit, maar dit werd weggelachen door het personeel om zijn hobby geheim te houden. "Het voordeel is dat ik altijd kan zeggen dat ik námens gezagsvoerder en bemanning de passagiers welkom heet, dan hoef ik mijn eigen naam niet te noemen", vertelt de koning in de Telegraaf. Dit jaar neemt hij een pauze om zijn vliegkunsten te verbeteren zodat hij ook in nieuwere toestellen KLM-passagiers van dienst kan blijven.

Zo komt de naam Koninklijke Luchtvaart Maatschappij wel goed tot zijn recht!