HACKS NL 13

Travel hack #13: Eet niet in restaurants met een menu in tien verschillende talen

donderdag 30 maart 2017

Je hebt een vakantiebestemming gekozen en nu is het een kwestie van de leukste plekjes, de lekkerste restaurants en de beste zonuren te vinden. Maar waar moet je beginnen? Wij delen hacks die je een handje kunnen helpen om zo goedkoop, luxe en makkelijk mogelijk op vakantie te gaan. Deze keer een tip voor het voorkomen dat je in een slecht restaurant terechtkomt.

Het zoeken van een goed restaurant in het buitenland kan nog een hele opgave zijn. In Nederland herken je onder andere wel wat een restaurant van kwaliteit is, maar in een vakantieland zien de restaurantjes er toch weer net even anders uit. Natuurlijk kun je de locals vragen waar je lekker kunt eten, maar wij hebben ook een tip voor je waaraan je herkent of je in een slecht restaurant bent beland.

Travel hack: check de menukaart op talen

Restaurants zijn over het algemeen serieus over de kwaliteit van hun gerechten, maar er zitten natuurlijk altijd zaken tussen die een beetje misbruik willen maken van deze kwaliteit. Want ja, toeristen die voor het eerst naar hun land komen, weten niet beter. Een tip om te weten of je in een restaurant eet van goede kwaliteit of bij een toeristenafzetter: is het menu alleen in de taal van het land, dan heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met een restaurant waar je waar krijgt voor je geld. Is het menu te krijgen in meerdere verschillende talen, dan eet je waarschijnlijk in een restaurant van wat mindere kwaliteit.

Zo kun je gemakkelijk de kwaliteit van een restaurant onderscheiden. Houd Vlucht-Vertraagd.nl in de gaten, want we gaan regelmatig op zoek naar handige hacks op het gebied van reizen!