Shutterstock 264209426travelmoney

De trukendoos van luchtvaartmaatschappijen om onder compenseren uit te komen

vrijdag 10 maart 2017

Het proces van een claim indienen bij een vluchtvertraging is al een lastige taak op zich en het risico dat de luchtvaartmaatschappij je afscheept met een lang juridisch verhaal is vrij groot. Als je een claim indient via Vlucht-Vertraagd.nl heb je na het uploaden van enkele documenten er geen omkijken meer naar. Onze jarenlange ervaring met het indienen van claims tegen de luchtvaartmaatschappij heeft ons wereldwijs gemaakt in de trucjes van de airlines om niet te compenseren. Dagelijks horen we nieuwe smoesjes om het proces uit te stellen of gewoonweg niet uit te betalen wanneer er wel recht is.

Geen gebruikmaken van claimbureaus

Een recente ontwikkeling in het afschepen van passagiers is dat maatschappijen de passagier adviseren om niet in zee te gaan met claimbureaus, omdat claimbureaus volgens de airline alleen maar uit zijn op geld. Uit onze ervaring is gebleken dat airlines zich geïntimideerd voelen door de kennis die claimbureaus hebben. Door claimbureaus uit te sluiten, kunnen luchtvaartmaatschappijen gemakkelijker passagiers afwijzen, zelfs wanneer er recht is op compensatie.

Ryanair zoekt naar uitvluchten

Low cost airline Ryanair heeft een trukendoos vol met gevatte excuses. Zij hebben een bepaling in hun algemene voorwaarden opgenomen waarin staat dat passagiers van vertraagde vluchten eerst bij hen een claim moeten indienen en pas na 28 dagen een derde partij mogen inschakelen. Ryanair wijst vervolgens de claim af of biedt vouchers van een lager bedrag aan terwijl er recht is op een vergoeding die kan oplopen tot 600 euro per persoon. Zij verzinnen verschillende manieren om om de Europese Verordening te werken.

Tips

Enkele tips die Vlucht-Vertraagd.nl kan meegeven: accepteer nooit een lager aanbod dan waar je recht op hebt. Daarnaast als je eenmaal vouchers hebt geaccepteerd (voor een lager bedrag of het juiste compensatiebedrag) dan is het niet meer mogelijk om een compensatie te verkrijgen. Als laatste willen we meegeven dat het je recht is om in zee te gaan met claimbureaus zoals Vlucht-Vertraagd.nl, laat je niet intimideren door juridische mails en stuur alle communicatie door naar ons. Wij weten wel van wanten!