Bonfire 1867275 960 720

Vakantietrends voor 2017: kamperen is back!

vrijdag 6 januari 2017

Nederlanders zeggen massaal gedag tegen de all inclusive vakantie, want kamperen is weer helemaal in! Je lekker terugtrekken in de natuur en knus en kneuterig maaltijden improviseren op een gaspitje. Kamperen is hot en wij hebben leuke tips om op verschillende manieren te kamperen!

Glamorous camping

Vind je de stap van all inclusive naar primitief kamperen toch nog iets te groot? Dan is glamping de ideale oplossing. De naam verklapt het al: het is glamorous camping,  kamperen met een beetje luxe. Het is het comfort van een hotel, maar dan in de vrije natuur (of nou ja, op een camping..). Tijdens je glampingvakantie verblijf je in een luxe ingerichte tent. Geen luchtbedden en slaapmatjes, maar een comfortabel bed en eigen sanitair. Met een beetje mazzel heeft je tentje zelfs een keukenblok.

Dus mocht je nog niet mentaal voorbereid zijn op slaapmatjes en met je rugtas aan je voeteneind slapen? Dan biedt glamping je een mooie tussenweg!

Die hard kamperen in de Lage Landen

Kamperen in Spanje met continu lekker weer is één ding, maar kamperen in Nederland is overnachten op een heel ander niveau. Mooi weer is nooit een garantie.. En vooral de zomertijd is de laatste jaren in Nederland een flinke teleurstelling, maar daardoor geven we de moed niet op! Niets is gezelliger om in een tentje te verblijven met het idee dat je alleen op de wereld bent. Even niet online en lekker back to basic. Daar heeft iedereen af en toe wel behoefte aan, niet waar? Wil je een vakantie in een tent overleven, zorg dan dat je een stevige tent hebt, die zowel regen- maar ook stormbestendig is! Ook een luifel aan je tent kan prettig zijn zodat je met je klapstoeltje nog van de natuur kan genieten wanneer het regent. En neem tentverlichting mee. Het is niet alleen gezellig, maar in de avond geen overbodige luxe.

In principe hoef je geen bergen aan spullen mee te nemen, want het is natuurlijk de bedoeling dat je een beetje gaat detoxen van de luxe die je gewend bent. Maar zorg dat je belangrijke kampeeressentials hebt ingepakt!

Mediteren en kamperen

Wil je even weg van alle hectiek? In ons kleine landje zijn er genoeg gebieden waar je je even lekker kan terugtrekken en weer helemaal zen kan worden. En dit kan je niet beter doen dan op een camping specifiek bedoeld yoga en mindfulness. Een weekje lang pure zen, mindfulness en yoga. Lekker iedere ochtend direct vanuit je tent meedoen aan een yogales en tot rust komen met ontspannende massages, kookworkshops en mantra-avonden. Doe ons maar heerlijk zo’n weekje zen!

De leukste campings geselecteerd door Vrijbuiter

Als je besluit te gaan kamperen dan is de camping net zo belangrijk als de uitrusting die je nodig hebt. Vrijbuiter heeft een leuk overzicht gemaakt van diverse campings in Nederland, maar ook België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Denemarken. Neem een kijkje op Vrijbuiter om een camping te vinden die bij je wensen past!