HACKS NL 12

Travel hack #12: Houd de valuta lokaal

donderdag 22 december 2016

Je hebt een vakantiebestemming gekozen en nu is het een kwestie van de beste deal vinden. Maar waar moet je beginnen? Wij delen hacks die je een handje kunnen helpen om zo goedkoop, luxe en makkelijk mogelijk op vakantie te gaan. Deze keer een tip om het kopen van je vliegtickets voordeliger te maken!

Het liefst gaan we elke maand op vakantie, maar de ticketprijzen laten deze luxe helaas niet toe. Ben je van plan binnenkort een tripje te boeken? Wij hebben weer een handige travel hack voor je die misschien wel een paar euro’s van het bedrag kan besparen. Dat is altijd mooi meegenomen!

Travel hack

Het is natuurlijk mogelijk om via de website van de airline zelf je tickets te boeken. Stel we nemen easyJet: een Britse budgetairline die al vrij voordelige vluchten aanbiedt (let wel dat wanneer je ervoor kiest budget te gaan, je hoogstwaarschijnlijk niet de beste service kan verwachten – denk aan vertragingen!). Je wordt automatisch naar de Nederlandse versie van de website gestuurd. Handig! Alles staat in euro’s in plaats van ponden. Maar pas op: vluchten waarbij de prijzen zijn omgerekend vallen soms duurder uit! Gebruik dus in het geval van easyJet hun eigen Engelse website en reken handmatig om wat je kwijt bent in euro’s. Vaak kan je rechtsboven op de website de taal veranderen.

Geen extra omrekenkosten bij het boeken van vliegtickets met deze hack! Houd Vlucht-Vertraagd.nl in de gaten, want we gaan regelmatig op zoek naar handige hacks op het gebied van reizen!