Airport 1659008 960 720

Zes top tips om vluchtvertraging te voorkomen

vrijdag 16 december 2016

Vlucht-Vertraagd.nl helpt gedupeerde passagiers bij het verkrijgen van een compensatie bij vluchtvertraging of annulering, maar we geven ook graag advies over hoe je vertragingen kunt voorkomen. Hier zijn zes top tips om vluchtvertragingen en annuleringen te voorkomen.

1. Boek de eerste vlucht

Boek als het mogelijk is de eerste vlucht van de dag. Het is dan hoogstwaarschijnlijk dat het toestel waarmee je vliegt al gereed staat op de luchthaven. Ook al komt het vliegtuig vanaf een andere bestemming dan is de luchthaven wat rustiger dan op andere tijden op de dag.

2. Draag je bagage

Vergeet je roltrolley: je tas op je rug dragen werkt veel efficiënter en daardoor heb je minder kans om vertraagd te raken op de luchthaven.

3. Zorg dat je informatie up to date is

Je vliegt waarschijnlijk maar deze ene keer met deze airline, maar als je een profiel aanmaakt, zorg dan dat deze up to date is zodat de airline contact met je kan opnemen in geval van wijzigingen aan je vlucht. De airline heeft het recht om tot aan twee weken voor je vlucht vertrekt je vlucht te wijzigen.

4. Vraag online om info, niet op de luchthaven

Als je vlucht geannuleerd kan je een boze menigte verwachten bij de desbetreffende infobalie van de airline. Verspil je tijd niet! Gebruik je telefoon of ga online om te kijken wat er aan de hand is.

5. Gebruik de app

De meeste airlines en luchthavens hebben een app die je van informatie over je vlucht kan voorzien. Hierdoor krijg je pushnotificaties om je up to date houden.

6. Wees bewust van je rechten

Wanneer je bewust bent van de rechten die je hebt als vliegpassagier ben je al goed op weg. Goed geïnformeerd zijn over rechten is al de halve strijd.

Meer lezen? Check onze blog voor het laatste vluchtnieuws of volg ons op social media!