Shutterstock 234642499

Wat zijn de vreemdste dingen die luchtpersoneel meemaakt tijdens vluchten?

dinsdag 6 december 2016

Vlucht-Vertraagd.nl heeft uitbundig door de pagina’s van Quora gescrold op zoek naar de vreemdste vluchten.

Ondanks dat de site van Quora een grote bron van informatie en inspiratie is, zijn we niet in staat om álle verhalen te controleren. Maar sommige dingen die we tegen zijn gekomen zorgen wel voor een lachstuip. De vraag waar wij een antwoord op zochten, was wat de vreemdste gevallen zijn waarmee luchtvaartpersoneel tijdens een vlucht mee in aanraking is gekomen? De goede mensen van Quora overspoelden ons met uitstekende antwoorden en dit zijn de highlights:

Is dat een crackpijp?

Een oud-steward vloog terug van Texas en beweerde getuige te zijn geweest van een passagier die aan een crackpijp aan het lurken was op de achterste rij van het vliegtuig.

Bedankt voor het vliegen met maatschappij failliet

Een verhaal van een geestige piloot trok onze aandacht met de volgende quote:

“We weten dat u vandaag uit een groot aantal failliete luchtvaartmaatschappijen kunt kiezen, wij danken u daarom voor het kiezen van ‘X Airlines’, de nummer één failliete luchtvaartmaatschappij in op tijd aankomen.”

De Quora lezer verklaarde dat zij vergeten was met welke maatschappij zij vloog. Dit kan waar zijn, maar het kan natuurlijk ook dat ze de airline wilde sparen. Wat zeer fatsoenlijk is, als dat het geval was.

Kan de bemanning een landing inzetten.. En dan meteen weer paraat zijn voor takeoff?

Het volgende geval komt in aanmerking voor een van de engste dingen ooit die je als passagier kan overkomen. Passagiers op deze vlucht konden een hobbelige landing verwachten toen de piloot er niet in was geslaagd om het vliegtuig juist te landen. Het toestel landde om vervolgens direct weer op te stijgen.

“Sorry mensen, ik was moe en ik had het vliegtuig niet goed uitgelijnd, dus ik moest weer opstijgen. We hadden in de oceaan kunnen storten, maar we gaan het nu opnieuw proberen. Maak je geen zorgen, alles komt goed.”

Geruststellend..

Is dat een vogel in het vliegtuig?

Is dat een vogel op stoel 4C? Ja zeker, een kalkoen om precies te zijn! In de VS kun je een dier als emotionele steun registreren als je kunt bewijzen dat je daar behoefte aan hebt. Zo werd deze passagier vergezeld door een kalkoen. De kalkoen werd zelfs per rolstoel naar de gate gebracht.

Er zijn eindeloos veel gekke verhalen te vinden op Quora en daarom zullen we je regelmatig updaten met vlucht gerelateerde verhalen.

Meer lezen? Check onze blog voor het laatste vluchtnieuws of volg ons op social media!