Sky 1587034 960 720

De beste plek in het vliegtuig tijdens turbulentie

dinsdag 11 oktober 2016

Turbulentie is alles behalve fijn en als je nog eens last hebt van reisziekte kan de vlucht niet geheel fijn zijn. Lees daarom deze tip om erachter te komen waar je het beste kunt zitten in het vliegtuig om het minst van turbulentie te merken.

Oké, het is natuurlijk onmogelijk om niks mee te krijgen van de onstuimige vlucht, maar als je direct boven de vleugels plaatsneemt, heb je er wel het minst last van. Deze plaatsen zijn meestal te vinden tussen rij 10 en 30. Plaatsen vlakbij de neus of de staart van het toestel zijn de bewegingen het meest te merken. Daarnaast zou je moeten kiezen voor grotere toestellen die op grotere hoogten vliegen. Daar is de turbulentie ook iets minder te merken.

Dus kies de juiste plek in het vliegtuig en probeer je mentaal voor te bereiden op de turbulentie voor een rustigere vlucht.

➜ Check je vertraagde of geannuleerde vlucht op compensatie